UEFA raporunda Kocaeli; “havaalanı yetersiz”

EURO 2024’e aday ülke olan Türkiye, karşılaşmaların oynanacağı statlar içinde Kocaeli’yi de göstermişti. UEFA raporunda ise Kocaeli için “Havaalanı yetersiz” bilgisi yer aldı.

EURO 2024 Değerlendirme Raporu'nda Türkiye'yi sıkıntıya sokacak ifadeler yer aldı. 27 Eylül'de açıklanacak karar öncesi yayımlanan raporda Türkiye'nin adaylığı için olumsuz değerlendirmeler, olumlulardan daha fazla. Özellikle ulaşım ve konaklama, en büyük sorunlar olarak gösteriliyor. 

EURO 2024’e aday ülke olan Türkiye, karşılaşmaların oynanacağı statlar içinde Kocaeli’yi de göstermişti. Yakın bir zamanda açılan Kocaeli Stadyumu, Türkiye’nin önemli statları içinde yer aldı. Türkiye için hazırlanan UEFA raporunda ise Kocaeli için “Havaalanı yetersiz” bilgisi yer aldı.

Bizler yıllardır Cengiz Topel Havaalanı’nın daha iyi yönetilmesi ve büyütülmesi için yazdık çizdik. Her seferinde yetkilileri göreve davet etti. Sadece seçimden seçime hatırlanan Cengiz Topel Havaalanı’nda ısrarımızın ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı

İşte UEFA raporunda Türkiye açısında eksiklikler;

GÜVENLİK

8 statta güvenlik açısından bir eksik yok. Yenilenecek 2 stat İçin de güvence verildi. 10 stadın tamamında stadı boşaltma süresi kriterleri karşılıyor. 

ULAŞIM

Trabzon ve Antalya'da demiryolu yok, 2024'ten önce tamamlanacağı sözü verildi. Trabzon ve Gaziantep arası karayoluyla 11 saat. Avrupa ülkeleriyle demiryolu bağlantıları yeterli değil. 4 şehirde (Konya, Bursa, Eskişehir, Kocaeli) havaalanları yetersiz. 

KONAKLAMA 

Sadece İstanbul ve Antalya'da konaklama imkânları yeterli. Ankara'da sınırlı, diğer tüm illerde konaklama olanakları yetersiz.

ANTRENMAN 

48 kamp yeri planlanıyor. Hepsi standartları karşılıyor. Ancak bunların yarısı İstanbul ve Antalya'da. Coğrafik uzaklık dikkate alındığında transferler sorun olabilir.

YAYIN

Türk Telekom altyapısı tüm ülkeyi kapsıyor. Kriterleri karşılıyor. 

TARAFTAR 

Bursa, Konya, Trabzon ve Eskişehir'de 'fan zone'lara ulaşım olanakları sınırlı. 

 

23 Eyl 2018 - 10:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.