Ücretsiz Özel Yetenek Spor Kursları gençleri bırakmıyor

Her yıl çok sayıda öğrenci, lise ve üniversitelerin spor bölümlerine girme hayallerine Büyükşehir ile kavuşuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Ücretsiz Özel Yetenek Spor Kursları bu sezon da öğrencilerin umudu olmaya devam edecek. Gençler, spor özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi), Spor Lisesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Milli Savunma Üniversitesi’ne ücretsiz hazırlanabilecek.Bu önemli fırsattan Gebzeli genceler de yararlanacak.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK FIRSAT EŞİTLİĞİ Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söz konusu Ücretsiz Özel Yetenek Kurslarını iki sene önce faaliyete geçirdi. Bu sayede çok sayıda genci ücretsiz olarak spor özel yetenek kurslarına hazırlayan Büyükşehir, eğitimdeki fırsat eşitliğine de büyük katkı sundu. Zira bu sınavlara dışarıda herhangi bir kursta hazırlanmak gençleri ekonomik açıdan oldukça zorluyordu. Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz özel yetenek kursları ise hem gençler hem de aileleri için önemli bir kazanç oldu.

ALANINDA UZMAN EĞİTMENLER Öğrenciler sınavlara İzmit İsmet Paşa Stadyumu ve 50. Yıl Spor Salonu’nda hazırlanıyor. Dersler alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Derslerde sınavlarda adayların karşılaşacağı eğitimler üzerinde duruluyor. Bu çerçevede tempolu koşu, açma-germe hareketleri, arttırma koşulları, şınav ve mekik egzersizleri yaptırılıyor. Söz konusu eğitimler İsmet Paşa Stadyumu’nda veriliyor.

İKİ AŞAMADA Bu egzersizler yaklaşık iki hafta devam ediyor. Ardından adaylar 50. Yıl Spor Salonu’na alınıyor. Büyükşehir Belediyesi 50. Yıl Spor Salonu’nu sınav parkurlarının birebir orandaki ölçüleri eşliğinde derecelendirdi. Öğrencilere buradaki derslerde diril ve koordinasyon çalışmaları ile kuvvet ve dayanıklılık antrenmanları yaptırılıyor.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR Ücretsiz Özel Yetenek Spor Kurslarından yararlanmak isteyen öğrenciler, başvuru formuna sporkentikocaeli.com adresinden ulaşabilecek. Buradaki formu indirerek dolduracak olan gençler, söz konusu formu daha sonra Gebze Olimpik Yüzme Havuzu ile İzmit Vinsan Tesisleri içindeki Spor Şube Müdürlüğü’ne gelerek buradaki yetkililere teslim edecek.

#

01 Tem 2017 - 11:59 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.