Uçamayan ebabile sahip çıktılar!

Derince’de yaşayan Tarık Aşçı, evinin önünde bulduğu uçamayan ebabili alarak, veterinere ne yapması gerektiğini sordu. Tarık Aşçı sıcak tutup, şerbetli su verdiği kuşu, tedavisi için belediye ekibine teslim etti.

Derince Yenikent Mahallesi'nde yaşayan gemi kaynakçısı Tarık Aşçı, dün işten eve döndüğü sırada çalıların arasında bir hareketlenme olduğunu gördü. Çalılığın yanına giden Aşçı, yaprakların arasında bir kuş olduğunu gördü. Aşçı, kuşu eve götürdü. Tarık Aşçı, kuşa gece boyunca evinde baktı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda güvenlik görevlisi olan komşusu Emrah Başarslan'dan da yardım isteyen Aşçı, internette yaptığı araştırmada bulduğu kuşun ebabil olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerine haber veren Aşçı, kuşu eve gelen ekiplere teslim etti. Vücudunda herhangi bir yara olmayan ebabil, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Tarık Aşçı, kuşu kedilerin yememesi için çalıların arasından aldığını söyleyerek, "İşten gelirken çalılıkların içinde buldum. Kediler alıp yemesin diye yakalayıp eve getirdim. Sonra veterinere ne yapmam gerektiğini sordum. Veteriner sadece sıcak tutmam gerektiğini söyledi. Ben de pamuklu bir beze sarıp evde muhafaza ettim. Sabah da yine veterinerden aldığım talimatla şerbetli su verdik" dedi.

Emrah Başarslan ise kuşu bulduktan sonra internette araştırma yaptıklarını belirterek, "Komşum, bahçede bulmuş. İnternetten bakıp ebabil olduğunu öğrendik. Kanatlarına baktık herhangi bir yara bulamadık ama kaburgalarında incinme olabilir. Bu kuşun özelliklerine baktık. Su vermeye çalıştık. Ebabil olması ayrıca güzel oldu. Ama uçamaması da bizi üzdü" diye konuştu.

14 May 2019 - 16:28 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.