“Türklerin 25 kuruşluk değeri yok mu?”

Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanlığı olarak Yürüyüş Yolu’nda vatandaşlara üzerlerinde Doğu Türkistan'daki zulümleri anlatan notlar bulunan ''Doğu Türkistan'da Zulüm Var” temalı karton poşetler dağıttı

Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanlığı, Doğu Türkistan'daki zulme dikkat çekmek için bugün Yürüyüş Yolu’nda içerisinde zulmü anlatan notlar dağıttı. Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Özkara da bu etkinliğe katıldı. Özkara konuşmalarında şunları söyledi: “Öncelikle belirtmek isterim ki amacımızın poşetlerden ücret alımından dolayı vatandaşımızın tepkisini ‘’ti’’ ye almak gibi bir art niyeti kesinlikle yoktur ve haddimizde değildir. İnsanlara Doğu Türkistan’daki sıkıntıları en iyi bu şekilde duyurabileceğimizi düşündük. Bizim amacımız Doğu Türkistan’da hem din kardeşimiz olan hem soy kardeşimiz olan Uygur Türklerine yapılan zulmü tüm vatandaşlarımıza duyurmak istemektir.

İŞKENCELER YAPILIYOR

Bugün çeşitli Türk ve İslam topraklarında zulüm kol gezmektedir. Filistin hala bağımsızlık mücadelesinde, Karabağ hala işgal altında, Kerkük ve Musul hala çeşitli terör örgütleri ile can mücadelesi vermekte, Yemen’de insanlar açlıktan ölmekte ve Doğu Türkistan katil Çin devletinin yaptığı zulümlere karşı varlık mücadelesi vermektedir. Doğu Türkistan’daki soydaşlarımız ibadetlerini yerine getirememekte, soydaşlarımız Nazivari kamplarda işkence görmekte, akıl sağlığını yitirmekte ve işkencelere dayanamayarak can vermektedir.

KADINLAR ÇİNLİLERLE EVLENDİRİLİYOR

Uygur Türk’ü kadınlarımız kürtaja zorlanmakta, zorla Çinli erkeklerle evlendirilmekte ve hayatları zindan edilmektedir. Çocuklarımız annesi, babası kamplarda zulüm görürken sokaklarda donarak can vermektedir. Çocuklara Türk ve Müslüman ismi verilememekte, evlerde bırakın Kur’an-ı Kerim okumayı, bulundurmak bile yasaktır. Evlerinde Kur’an- ı Kerim bulunursa soydaşlarımız cezaevlerine atılmakta akıl almaz işkencelerle mücadele etmektedir. Bunlara can dayanır mı? İşin en acı tarafı hem Türk devletleri, hem İslam devletleri bu zulme sessiz kalmaktadır. Soydaşlarımızın canını yakanda en çok budur.

TÜRKLERİN 25 KURUŞLUK DEĞERİ YOK MU?

Türk dünyası Türk arıyorsa Doğu Türkistan Türk’tür. İslam alemi Müslüman arıyorsa Doğu Türkistan Müslümandır. Bütün bu zulümlere, işkencelere ve feryatlara rağmen ülkemizde Doğu Türkistan’da yapılan bu insanlık dışı eylemler poşet kadar gündemi meşgul etmemiştir. Anlaşılmıştır ki Müslüman Uygur Türkü soydaşlarımızın 25 kuruşluk değeri yoktur ve bu bizlerin canını yakmaktadır. Bu sebeple böyle bir çalışma yapmak istedik, hazırladığımız her poşetin üzerinde çeşitli mesajlar bulunmaktadır. Asıl amacımız ise Doğu Türkistan’da bir Zulüm olduğunu herkese duyurmaya çalışmaktır. Hazırladığımız bu karton poşetler isteyenlere dağıtılacaktır; Doğu Türkistan’daki zulümleri duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” denildi.

10 Oca 2019 - 16:13 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.