Türkkan o öğrencileri sordu, bakan “sorun yok” dedi!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Körfez Yeniyalı Mahallesi’ne taşımalı eğitimle gelen öğrencilerin sıkıntılarını sormuştu. Bakan cevabında ise, “öğrencilerin sıkıntısı da yok onlarla ilgili bir planlama da yok” dedi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Körfez Yeniyalı Mahallesi’ne taşımalı eğitimle gelen öğrencilerin sıkıntılarını Haziran ayında TBMM’ye taşımıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması isteğiyle soru önergesi veren Türkkan, taşımalı eğitim sistemiyle mahalleye gelen öğrencilerin hava şartlarından etkilenmemeleri ve servis araçlarını daha sağlıklı bir şekilde bekleyebilmeleri için yapılan çalışmaları sormuştu.

Öğrencilerin sevislerini beklerken bir takım olumsuzluklara bağlı kaldığını ifade eden ve bu konuda yeni bir çalışma yapılıp yapılmayacağını soran Türkkan’a Bakan Selçuk yazılı olarak cevap verdi.  Bu konuda bir şikayet ve talep olmadığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı, bu nedenle bir planlama yapılmadığı bilgisini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İYİ Partili Türkkan’a verdiği cevapta; öğrencilerin sıkıntılarının giderilmesi konusunda Körfez Belediyesi ile yapılmış herhangi bir protokol olmadığını da söyledi.

Bakan Selçuk’tan İYİ Partili Türkkan’ın önergesine verilen cevap şöyle;

“Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler “Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği” kapsamında taşınmakta ve okula bırakılmaktadır. Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin (ç) bendinde taşıma merkezi olarak seçilen okullar için “Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile kitaplık ve kütüphanelerden yararlanabilmeleri için uygun ortamların bulunması “ hükmüne yer verilmiştir. Bu kapsamda söz konusu öğrencilerin bekleme süreleri boyunca okul müdürleri tarafından gerekli tedbirler alınmaktadır.

Kocaeli Valiliğince konuya ilişkin olarak;

Öğrencilerin servis saatine kadar okul kütüphanelerinde veya okulun diğer alanlarında zaman geçirdikleri, okul dışında herhangi bir planlamanın olmadığı, konuya ilişkin bugüne kadar şikâyet ve talepte- bulunulmadığı, herhangi bir sorunun yaşanmadığı, belediye ile yapılmış bir protokolün bulunmadığı belirtilmektedir.

10 Eyl 2019 - 16:28 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.