Türk Ocakları'nda Seval Eroğlu

Türk Ocakları Kocaeli Şubesinde düzenlenen konferansa Seval Eroğlu konuk oldu.

Türk Ocakları Kocaeli Şube başkanı Yücel Alpay Demir'in ev sahipliğinde gerçekleşen söyleşide, Eğitim ve ögretim deki sorunlar ve çözümleri hakkında konuşan seval ögretmeni Türk Eğitim sen şube başkanı Yaşar Şanlı, Aydınlar Ocağı başkanı Süleyman Pekin, Türk Diyanet vakıf sen başkanı Mehmet Ali Karadaşlı, Kent konseyi genel sekreteri Gültekin Görüm, Türk Ulaşım sen başkanı Agah Oktay Gürler, Bağımsız sağlık sen başkanı Sami Ayyıldız, Thp kocaeli il başkanı Özer Mert Özdemir, BBP Kocaeli İl Başkanı Eyüp Arıcan, Kocaeli üniversitesi ögretim görevlileri, Bağımsız yazarlar ve şairler derneği temsilcileri, Türk Ocaklı ögretmenler ve Türk Ocaklı ögrenciler dinledi.

Niğde den ilimize davetli olarak gelen öğretmen Seval Eroğlu Milli Eğitim sistemimizi ögrenci veli ve öğretmen acısından değerlendirerek çözüm önerilerinde bulundu.

Programın başında Türk Ocaklı öğrencilerin hazırladığı görüntüler ile bölücü örgüt militanlarınca Şehit edilen öğretmenlerin hayat öyküleri anlatıldı ve  bir Tarih Öğretmeni olacak iken şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu anılarak dua edilerek programa başlandı.

Türk eğitim sisteminin sorunlarını, ve kaliteli öğrenci yetiştirebilmek için çözüm yollarını değerlendiren Eroğlu konuşmasında, "Eğitim bir toplumun DNA’sı dır. Nasıl ki ebeveynlerin tüm kalıtsal özellikleri DNA ile çocuklarına aktarılıyorsa bir toplumun hafızası ahlak kodları ve ana düşüncesi eğitim yoluyla gelecek nesillere aktarılır. Planlanlamanın doğru olmaması ya da izlenen metodun yanlışlığı hedefde olmayan beklenileni veremeyen sorunlu nesilleri ortaya çıkaracaktır, Eğitim devletlerin elindeki en önemli kozdur" dedi.

25 Kas 2018 - 08:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.