Terör alarmından sonra Kocaeli’de DEAŞ operasyonu!

ABD Büyükelçiliği'nde terör alarmının ardından Ankara, Samsun ve Kocaeli'nde düzenlenen operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, İngilizce internet sitesinde önceki akşam ABD vatandaşlarına yönelik “terör uyarısı” yayımlayarak, elçilik faaliyetlerini de bu nedenle durdurduğunu bildirdi. ABD Büyükelçiliği, dün çalışmazken sadece zorunlu olarak idari görevleri yürüten personel görev yaptı. Büyükelçilik bugün de kapalı olacak. Ankara Valiliği de “ABD kaynaklarından gelen, ABD Büyükelçiliği ve vatandaşlarının kaldığı yerlere yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler üzerine, güvenlik önlemleri gözden geçirilmiş ve ilave tedbirler alınmıştır” açıklaması yaptı. Büyükelçiliğin bulunduğu caddede yoğun önlem alınırken, FBI görevlilerinin de dahil olduğu soruşturma kapsamında, Samsun’da beş, Kocaeli’nde bir kişi gözaltına alındı.

Iraklı olduğu belirtilen zanlıların üzerinden şüpheli herhangi bir patlayıcı ya da planlamayı gösteren bir kanıt çıkmadı. Altı zanlının telefonları ve bağlantıları incelemeye alındı. Ankara’da da dün sabah DAEŞ’e karşı düzenlenen 12 kişi gözaltına alındı. Ancak başkentteki operasyonun, önceden planlandığı ve elçilikten iletilen gelen istihbari bilgilerle ilgisinin olmadığı bildirildi.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise “İstihbarat birimlerimize, ABD kaynaklarından gelen, ABD Büyükeçiliği ve vatandaşlarının kaldığı yerlere yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler üzerine güvenlik önlemleri gözden geçirilmiş ve ilave tedbirler alınmıştır” denildi. 

ABD’li yetkililerinin, gelen istihbaratları önceki akşam 19.30 sıralarında valilik ve emniyetle paylaştığı, bunun üzerine ülke genelinde araştırmalara başlandığı anlaşıldı. Iraklı bazı şüpheli kişilerin Türkiye’ye giriş yaptığına yönelik iddialar üzerine gece 24.00’te Samsun’da beş, Kocaeli’nde bir kişi gözaltına alındı. Altı zanlının da Iraklı olduğu öğrenildi. Ancak bu kişilerin üzerinde ve bulundukları yerlerde patlayıcı ya da silah bulunamadı. Herhangi bir eylem planına yönelik kanıt da elde edilemedi.

Valiliğin talimatıyla, dün büyükelçiliğin bulunduğu caddede bariyerlerle önlem alınırken, caddeye çanta veya poşetle girenlerin üzeri arandı. Caddeye girenlere kimlik kontrolü de uygulandı.

06 Mar 2018 - 09:06 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Aslan Uyandırırpençe - Daha devam etmeli!Teyakuzda kalınmalı!&₺&?!

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 09:06