Terkedilen iguanaya Ormanya sahip çıktı

Bodrum'da vatandaşların yol kenarında bulduğu iguana Ormanya’ya getirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğüne bağlı Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Bodrum’da yol kenarında vatandaşlar tarafından bulunan iguanaya sahip çıktı. Evde beslenilip sokağa atıldığı tahmin edilen iguananın sağlık durumu da iyiye gidiyor. İguana şimdi emin ellerde yaşamını sürdürüyor.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde vatandaşlar tarafından sokağa terkedilmiş halde bulunan yaklaşık 1 metre boyunda 10 kilogram ağırlığındaki iguana Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar’dan teslim alınarak Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı Ormanya’daki yeni yuvasına getirildi. Ev hayvanı olarak büyüdüğü daha sonra da dışarıya terk edildiği tahmin edilen İguana ’ya Ormanya’da bulunan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde veteriner hekimlerce müdahale edildi.

1 haftayı aşkın bir süredir dışarıda yaşamını sürdürdüğü düşünülen İguananın, yapılan vitamin ve mineral takviyesi ile durumu stabil hale getirildi. Karantina sürecinin bitmesi ile yeni yaşam alanına yerleştirilen iguana, arkadaşlarına ve Ormanya’ya oldukça uyum sağlamış görünüyor. Ormanya’da hemcinsinden hayvanlar da bulunuyor.

Çocuk hayvanat bahçesinde özel bir alan hazırlanan iguana için gerekli tüm çalışmalar yapıldı. Alanın altına kum serimi yapılarak dekoratif bitkilerle süslenirken yaşam alanına en uygun hale getirilmesi için büyük özen gösterildi. Yaşamını 26 derecede sürdürebilen iguana için yerden ısıtma ve ısı lambalarından destek alınıyor.

İguananın tüm kontrolleri uzman veteriner hekimler tarafından gün aşırı yapılıyor. Özel beslenme programının uygulandığı iguananın sağlık durumu iyiye gidiyor.

22 Oca 2019 - 11:25 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.