Tekne battı, su bastı, insanlar mahsur kaldı

Darıca ve Gebze bölgesinde öğle saatlerinde çıkan fırtına ve şiddetli yağmur sebebiyle bir tekne battı. Pek çok noktada ise su baskınları yaşandı.

Darıca ve Gebze’de öğle saatlerinde etkili olan şiddetli yağış ve sert esen rüzgar, hayatı olumsuz yönde etkiledi.  Birbiri ardında su baskınlarının yaşandığı Darıca’ya yakın yelerde bulunan  itfaiye ekipleri su çekme  görevi için yönlendirildi. Ancak   sonrasında şiddetlenen yağmur ile birlikte, Darıca Duduyev Parkı mevkiinde bir tekne battı. İçerisinde bir kişinin bulunduğu öğrenilen tekne için bölgeye itfaiye ve sahil güvenlik ekipleri yönlendirildi.

Oldukça şiddetlenen sağanak yağış nedeniyle birbiri ardına mahsur kalan vatandaş ihbarları gelmeye başladı.  Önce Kazım Karabekir Mahallesinde mahsur kalan hamile bir kadın ihbarı ile Fevzi Çakmak Mahallesi Yeni Deniz Sokak üzerinde mahsur kalan engelli bir vatandaşı kurtarmak için itfaiye ekipleri seferber oldu.

Saat 14:45 sularında Düdüyev Parkında şiddetli yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi.  Toprak altında mahsur kalan vatandaşlar olduğu öğrenilirken olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Darıca bölgesinde art arda gelen mahsur kalma ihbarları üzerine gönüllü itfaiyecilerde harekete geçti.  Bölgede sel sularına müdahale ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Saat 15:10 sularında ise Darıca Piri Reis Mahallesi Tuzla Caddesi üzeri Batı Sokak ve Ceyhan Sokak üzerinde iki ayrı noktadan boğulma vakası olduğu yönünde ihbar geldi.  İtfaiye, 112 ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ayrıca bölgede bulunan bir markette 15 kişinin de mahsur kaldığı yönünde ihbarada çok sayıda ekip yönlendirildi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, yaptığı açıklamada, ekiplerle sahada olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi ve yakın ilçe belediyelerden takviye ekip istediklerini söyledi.

Yağışın hasara yol açtığını aktaran Bıyık, şunları belirtti: 

"İlçemiz yoğun bir yağış aldı. Kısa sürede olaya müdahale ettik. Çalışanlarımızı sahaya çağırdık. Topyekun sahada görev yapıyoruz. Sorunları gidermeye çalışıyoruz. Evlerde su baskınları, rögar tıkanmaları var. Kriz masasını oluşturduk. Şu an bir afet içerisindeyiz. Sevindirici tarafı can kaybı yok hamdolsun. Gelen mala gelsin, mal geri gelir ama önemli olan can kaybı olmaması. Can kaybının olmadığı bir afetle karşı karşıyayız. En kısa zamanda toparlayacağız. Yarım saat içerisinde her şey oldu. Yüksek oranda bir yağış gerçekleşti."

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman da muhtarlar ve belediyeyle irtibat halinde olduklarını dile getirerek, ekiplerin sahada görev yaptığını bildirdi.

15 Haz 2019 - 14:19 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.