TADEF Genel Başkanvekili Aydemir; "Katil Ermenistan"

Ermenistan’ın Azerbaycan’ın çeşitli köylerine saldırması ve birçok insanın şehit olmasına ilişkin Azerbaycan savaş hali ve kısmi seferberlik ilan etmişti. Olayın üzerine Kocaeli Derince Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Volkan Aydemir açıklamalarda bulundu

Ermenistan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan Azerbaycan köylerine saldırısı sonrasında birçok sivil ve asker şehit olmuş, Azerbaycan Devleti ülke genelinde savaş hali ve kısmi seferberlik ilan etmiş ve Ermenistan ordusunun işgale kalkıştığı topraklardan kısa süre içerisinde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından işgal bastırılarak Ermeniler topraklardan atılmıştı.

Konuyla ilgili Kocaeli Derince Azerbaycan Evi Derneği Başkanı ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanvekili Volkan Aydemir açıklamalarda bulundu.

Aydemir’in açıklamaları şu şekilde;

“KATİL ERMENİSTAN”

“Bizler Türkiye'de yaşayan bir yüzyıldır anadolu toprağını yurt edinmiş Azerbaycan kökenlli Türkler'ler ve Azerbaycan Türkiye Diasporası’nın doğal fertleri olarak bütün dünyanın ve özellikle; Tarih sahnesinde 1918 ve 1992  yıllarında Azerbaycan Türklerine soykırım ve katliamlar yaparak, öz yurdumuza ve öz insanımıza büyük acılar yaşatan katil ermenistan ve destekçileri olan ülkelerin bilmeleri gerekmektedir ki, dünya savaş tarihi bir çok kez küllerimizden yeniden doğarak zaferimize tanıklık yapmıştır.

“HEM CEPHEDE, HEM CEPHE GERİSİNDE…”

Özellikle içinde bulunduğumuz yüzyılda Azerbaycan Devleti Cenap Başkan sayın İlham Aliyev başta olmak üzere vatandaşlarıyla ve coğrafyasıyla bizlerin parlayan yıldızıdır. Gerektiğinde ve öz insanımız ihtiyaç duyduğunda; Başkomutanımızı Sayın İlham Aliyev kabul eder. Emir ve talimatları doğrultusunda hem cephede, hem cephe gerisinde görev alacağımızı belirtmek isterim. Bu konuda samimiyetimiz ebedi, yüreğimiz ve dualarımız Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ile birliktedir.”

#

28 Eyl 2020 - 10:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.