Son 1 yılda 1.3 milyon kişi işsiz kaldı!

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) açıkladığı verilere göre Türkiye’de son bir yılda 1.3 milyon kişi daha işsiz kaldı. Buna göre toplam işsiz sayısı 3.8 milyona yükseldi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre işsizlik son bir yılda yüzde 54 arttı. Türkiye'de son bir yılda 1.3 milyon kişi daha işsiz kaldı ve toplam işsiz sayısı 38 milyona yükseldi. İşsiz sayısı, Ocak 2018'de 2 milyon 457 bin olarak belirlenmişti.

Kayıtlı işsiz sayısı 24 Haziran 2018'de düzenlenen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası büyük oranda arttı.

Temmuz 2018'de işsiz sayısı 2 milyon 67 bindi. Döviz kurlarında yaşanan dalgalanma sonrası ise buna 1 milyon 105 bin kişi daha eklendi. İŞKUR verileri yalnızca kayıtdışı işsiz sayısını kapsamıyor.

12 Şub 2019 - 19:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.