Serdaroğlu; “Olacaklardan sorumlu değiliz”

Sendika üyesi oldukları için işten atılan Posco Assan işçileri bugün de fabrika önündeki eylemlerine devam etti. İşçiler fabrika kapısından Asım Kibar OSB girişine kadar yürüyüş yaptı.

Serdaroğlu; “Olacaklardan sorumlu değiliz”
Serdaroğlu; “Olacaklardan sorumlu değiliz”
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Posco Assan fabrikasının önünden Asım Kibar OSB girişine kadar sembolik bir yürüyüş gerçekleştiren işçiler burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İşçiler adına açıklamayı Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu okudu. Serdaroğlu işlemlerin Cuma gününe kadar halledilmediği takdirde, “Olacaklardan biz sorumlu değiliz” ifadelerini kullandı. İşçilerin yaptığı Yürüyüşe CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, HTKP Genel Başkanı Erkan Baş katılım göstererek işçilere destek oldu.

BASKIYLA ÇOK KARŞILAŞTIK BOYUN EĞMEDİK

Açıklamayı okuyan Adnan Serdaroğlu, “Posco işçilerini sendikamız adına yürekten kutluyoruzBu kararlılıkla mutlaka başarıya ulaşacağız. Direnen insanlar baskıyla karşılacak. 70 yıllık tarihimizde baskıyla çok karşılaştık ancak boyun eğmedik. Kenan Evrenler çıktı karşımıza kapatmaya çalıştılar ama bugün burada onurlu işçiler bir kez tarih yazmaya devam ediyor. Bunlarla nasıl baş edileceğini biliyoruz. Metal işçilerinde gün geçtikçe büyüyen bir cevahir var”ifadelerini kullandı.

AHLAKSIZCA BİR TEKLİF SUNDULAR

Türkiye Cumhuriyeti’nin yasaları bu Kibar Holdingin bulunduğu yerlerde neden geçerli olmuyor diyen Serdaroğlu, “Sendikamızın örgütlendiği hiçbir fabrikada yetkiler geciktirilmedi. Kibar Holding, Cumhurbaşkanı için, Başbakanlıl için özel bir anlam mı taşıyor. 80’in üzerinde arkadaşımız atıldı. Aylarca mücadelesini verdik. AKP’nin Kocaeli Milletvekilleri hiçbir şekilde sözlerinde tutmadı. Biz dostu düşmanı ayırmakta ustalaştık. Bize sendikal anlamda ahlaklsızca teklifte bulundular. Siz mücadeleden vazgeçin sizi iyi yerlere yerleştirelim denildi” şeklinde konuştu.

YASADIŞI İŞLERİNİZE KULP UYDURUYORSUNUZ

Serdaroğlu açıklamasının devamında, “Bizler sermayeyle baş etmesini biliriz. Bizim karşımızda düşman o kadar çoğaldı ki. Bu insanların oy verdiği partinin milletvekilleri patronların hakkını savunuyor. Biz hepsiyle baş ederiz. Günlerce diplomatik görüşmeler yapmaya çalışıyoruz. Biz bunun sadece Çalışma Bakanlığıyla sınırlı olduğunu düşünmüyoruz. Bu kadar yasadışı olayı tek başına yapamaz. Çalışma Bakanlığına işçilerin haklarının gönderilmemesi konusunda talimatı kimler verdi biz bunu öğrenmek istiyoruz. Basit bir işi 43 gündür bekletiyorlar. Koreli işverenlerle gizli pazarlıklar mı yapıyorsunuz. Sizler yasadışı davranışlarınıza kulp uydurmak istiyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

SENDİKA MÜCADELESİNDE BUNLAR OLUR

Bugün Posco Assan Kibar Holding işvereni akşam fabrikada yılbaşı kutlama organizasyonu yapacağını belirten Serdaroğlu, “Arkadaşlarımız protesto edecek katılmayacak organizasyona. Dün 30’un üzerinde arkadaşımız birtakım işlemlere maruz kaldık. Bir sendika için mücadelesinin içerisinde bunların olabileceğini biliyoruz” dedi.

OLACAKLARDAN SORUMLU DEĞİLİZ

Adnan Serdaroğlu açıklamasını, “Bakanlık bize cuma gününe kadar Posco Assan’ın işlemlerini halledip göndereceğiz dedi. Sayın Çalışma Bakanı bizim nezdimizde söz namustur. Bu söze sahip çıkmanızı bekliyoruz. Cuma günü gönderilmezse salı günü saat 11’de fabrikalarımızdaki arkadaşlarımızı da buraya getirerek yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Sizi uyarıyoruz. Cuma gününe kadar belge gelmezse olacaklardan sorumlu biz değiliz” şeklinde sonlandırdı. 

Ahmet YEŞİLMEN

#

27 Ara 2017 - 14:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.