“Sen nasıl bunlara kurgu diyorsun, nasıl yalan söylüyorsun?

İzmit’te tezgah açmasına izin verilmemesi üzerine kamyonunu ateşe veren Ahmet Karaman Kocaeli Koz’a konuştu. Kahraman, İzmit Belediyesi’nin kurgu iddialarına, “Sen nasıl bunlara kurgu diyorsun, nasıl yalan söylüyorsun?” diye tepki gösterdi

“Sen nasıl bunlara kurgu diyorsun, nasıl yalan söylüyorsun?
“Sen nasıl bunlara kurgu diyorsun, nasıl yalan söylüyorsun?
+1
Haber albümü için resme tıklayın

20 senedir İzmit’in Yahya Kaptan Mahallesinde meyve tezgahı açan Ahmet Karaman(41) CHP’nin İzmit Belediyesi’nde göreve gelmesiyle birçok sıkıntı çektiğini iddia etti. Geçtiğimiz gün Karaman’ın tezgahını kaldırmaya gelen İzmit Belediyesi zabıtası ve kolluk kuvvetlerinin gelmesi üzerine Karaman, tezgahını ateşe verdi. Ahmet Karaman’ın tezgahını yakması üzerine açıklama yapan İzmit Belediyesi, Karaman’ın yaptığı eylemin tamamen kurgu olduğunu söyledi.

“1 AYDIR TEZGAHIMI AÇTIĞIMDAN BERİ BENİMLE UĞRAŞIYORLAR”

İzmit Belediyesi’nin açıklamalarının ardından konuşan esnaf Ahmet Karaman; “Ben gecemi gündüzüme katarak CHP için çalıştım nasıl kurgu olabilir?” dedi. Ahmet Karaman sözlerine devam ederek; “20 senedir burada tezgah açarım. Fikri Toker, Abdullah Köktürk zamanında açtım. Bekirpaşa zamanında işgaliye ödemiyordum. İzmit Belediyesi kurulduğu günden beri bu yana ödediğim işgaliyeler vardır. 1 aydır tezgahımı açtığımdan beri benimle uğraşıyorlar, açtırmıyorlar.” dedi.

“HÜRRİYET KİMSEYİ DİNLEMİYOR”

Yaşadığı süreci anlatmaya devam eden Karaman; “Bana yer gezdirmediler, git başka bir yer bul diye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu söyledi. Uygun görürsek açtırırız dediler. Tezgahımı açmak için bütün Meclis üyelerine gittim aynı zamanda ben CHP üyesiyim. Başkan yardımcıları gittim, il başkanına gittim. Milletvekili Haydar Akar’ı aradım. Ankara’dan numarasını aldım. Park ve bahçeler müdürlüğüne ulaştım, Sibel Solakoğlu’na ulaştım. Hiçbir şey yapmadı. Hürriyet kimseyi dinlemiyor. Onun ağzından çıkan neyse onu emir sayıyorlar. Hürriyet olmaz diyorsa olmuyor. Bana açmamama sebebini şikayet dediler. Sonra park ve bahçeler dediler sonra yine şikayet dediler. Şikayet 20 senedir var bu sene değil yani belediye bunu idare ediyor.” ifadelerini kullandı.

“HUZUR BOZDUĞUMU İDDİA EDİYORLAR”

Yahya Kaptan’da çevresinin ve müşterisinin olduğunu da dile getiren Karaman; “Ben arabada çalışıyorum. Bu müşteri beni 20 senedir burada benimsemiş, benim müşteri potansiyelim buradadır. Beni 2 ay idare edin dedim. 3 ay istemiyorum dedim. Ben onlara bir adım geldim. Hepsinden aldığım tek cevabı söylüyorum. Belediyenin yaptığı açıklamada asayiş bozduğumu iddia ediyorlar ama bu baya komik bir durum, bir kişiyle yaşadığım sorunu huzur bozduğumu iddia ediyorlar.” ifadelerine değindi.

“CHP’YE VERDİĞİM OYLARI HELAL ETMİYORUM”

İzmit Belediyesi’nin kurgu iddialarına da cevap veren Karaman; “Planlanmış olduğu ve kurgu iddialarını iddia ediyorlar ama kurgu yapacak adam neden oradan oraya giderek sorunu çözmeye çalışsın. Ekmeğim için dil döktüm, yalvardım yakardım. Ben kurgu yapacak olsam oralarda ne işim var. Sen nasıl bunlara kurgu diyorsun, nasıl yalan söylüyorsun? Ben gecemi gündüzümü verip bu parti için çalıştım nasıl kurgu yapabilirim? Ben CHP’ye verdiğim oyları helal etmiyorum. Biz bu parti için herkese yalvardık, ilk kez CHP’li olarak dün utandım.” dedi.

“JENERATÖR BENZİNİNİ DÖKEREK ARACIMI YAKTIM”

Tezgahını yakma anını da anlatan Karaman; “En çok zoruma giden şey bir babanın evine ekmek götürememesidir, bir annenin de çocuğuna yemek yok demesi çok zordur. Ben Sibel Solakoğlu ile bunları konuştum. Bir gün önce 50-60 kişi zabıta polis beraber geldiler. Beni karakola götürdüler. Tezgahı kaldırdık yine, sonra ki güne yine tezgah açtık. Yine geldiler zabıta ile beraber, trafik polisini aradılar bende jeneratör benzini dökerek aracımı yaktım. Akşam üzeri yoğun bir kalabalık oluştu, yanımda olduklarını ifade ettiler. Sayın Fatma Kaplan Hürriyet, ben 1 aydır sadece senin genel başkanına ulaşamadım.” dedi.

“CHP’NİN AKSİNE AK PARTİ MECLİS ÜYELERİ ARADI”

Yaşanan olayın ertesi günü yoğun bir telefon trafiği yaşadığını dile getiren Karaman; “Dün yaşanan bu olaydan sonra İzmit Belediyesi ve CHP’den kimse aramadı beni aksine AK Parti Meclis üyeleri Başkan yardımcıları başkanlar aradı. Dükkanımı ziyarete gelen kişiler geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ak Parti döneminde böyle bir sorun yaşamadım.” dedi.

“SEN İL BAŞKANISIN BANA SAHİP ÇIK DEDİM, TELEFONLARIMI AÇMADI”

Olayların yaşanmaya başlandığından itibaren CHPliler’den yardım istediğini söyleyen Karaman; “Pazar günü geldiler gizli gizli tezgahımızı kaldırdılar. Harun Yıldızlı’ya gittim, sen il başkanısın bana sahip çık dedim. Sonrasında telefonlarımı açmadı, CHP’de bana sahip çıkmadı. Meclis üyelerini arıyorum fakat kimse Fatma Kaplan Hürriyet dinlemiyor.” dedi.

“SON NEFESİME KADAR BURADAYIM”

Yaşanan olayın bir an önce çözülmesini talep eden Karaman; “Benim kafamda bu iş işgaliye bedeli altında tezgah açıyorsam her sene olduğu gibi bana biz burada gönül bağı planlar kan bağı planlar son nefesimize kadar mücadele edeceğiz. Burası benim ekmek teknem, ben buradan kalkmayacağım. Son nefesime kadar buradayım. Ben bunlar yaşansın istemiyorum, işgaliye ödeyerek ben tezgahımı açmak istiyorum olmaz diyorlar. Bana git 500 metre ileride tezgah aç diyorlar, orda şikayet olmayacak mı diyorum cevap yok. Her yere aç ama burası olmaz diyorlar. Hodri meydan bende açacağım tezgahımı.” diyerek sözlerini noktaladı.

#

06 Haz 2020 - 14:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

08

gülen yüzler - HAK HUKUK ADALET işte biz CHP lilerin sloganı unutanlara hatırlatırız.hatanın neresinden dönersen erdemliktir.bu arkadaş hakkını savunuyor ki avazı çıktığı kadar bağırıyor ve sesini tüm TÜRKİYE duyuyor.aş iiş dedik işte tam zamanı halka sahip çık fatma kaplan.halkla iç içe ol dinlemesini bil .bana göre bu arkadaş haklı bu olaylar devam ederse gider bu arkadaşın yanında yer alırız.halkçı CHP liler yönetici CHPlilerle karşı karşıya gelir hiç çekinmeyiz.halkın ateşini hiç bir itfaiye söndüremez.sayın izmit belediye yetkilileri olayı tatlıya bağlayın

Beğen(3)

Beğenme(3)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Haziran 14:44
07

Kadıköylü - Kim kimin ekmeği ile oynuyorsa Allah Belasını versin.

İl Başkanı kukla kardeşim hiç bir yetkisi yok sadece koltuk başkanı

Mücadeleni et sonuna kadar yılma ama zabıtaya mükavemet etme benim tanıdığım bir arkadaş zabıtaya müdahale etti hapis cezası aldı ve yattı

Fatmaya gelince nankör bir insan ama sonu iyi gözükmüyor partiden bir daha aday olamaz

Mücadele etmeye devam et

Beğen(1)

Beğenme(4)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Haziran 14:44
06

HADİ BAŞKAN - ADAM TEHDİT SAVURUYOR KALDIRMAZSAN KARİZMA GİTTİ

Beğen(1)

Beğenme(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Haziran 14:44
05

Gerçek Kişi - Adam sonuna kadar davasında haklı. Bu ilk açısı degil ki son acısı olsun.

Ayrıca ben müşterisiyim çok da bonkör efendi bir esnaf. Çok üzüldün. Fatma Kaplanı kınıyorum.Bu garipleremi kaldınız. Oy toplarkende gafillerin yanında olduğunuzu belirttiniz sahip çıkacağınızı iddia ettiniz. Ama nerdeee. Hergün başka bir vukuat. Devam et kardeşim halk olarak yanındayız. Seçimden önce fatma kaplan yanınızda olduğunu söyleyerek oy topladı. Ama artık biz halk olarak yanındayız.

Beğen(1)

Beğenme(4)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Haziran 14:44
04

Berk - O zaman bende yarın şehrin en güzel yerlerine kamyon çekeyim satış yapayım. Pazarcılar, marketler enayi gibi kira ödemeye devam etsin. Aracımı yaktım diye konuşayım ertesi gün yanmamış aracımla yine geleyim. Bu arada hepinizden daha şık ve marka giyinerek kendimi size acındırmaya devam edeyim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Haziran 14:44
03

Yakub - Muz cumhuriyeti burası isteyen istediği yerde kamyonu çeksin satsın biz enayiyiz kira ödiyelim vergi ödiyelim ahmet efendi anlatsın lafontenden masalları

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Haziran 14:44
02

Kaya - Fethiye caddesi bekirpaşada da aynı hareketleri bekliyoruz o zaman adalet derim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Haziran 14:44
01

Izmit yerlisi. - Adam işgaliyesini falan veriyomus normalde zaten kamyonda da satmıyomuş izin vermedikleri için kamyonda satmaya başlamiş 20 yıldır boş beleş degil devlete parasını vererek satmis. Yani her esnafın yaptigini yapiyormuş. Garibandan ne istediniz???

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Haziran 14:44