Sayıları azalmaya devam ediyor… Kocaeli’den 66 Suriyeli daha gitti!

Son aylarda Kocaeli’de Suriyelilerle ilgili yaşanan durum devam ediyor. Kocaeli’deki Suriyeli sayısı azalıyor. 66 Suriyeli daha Kocaeli’den ayrıldı

Sayıları azalmaya devam ediyor… Kocaeli’den 66 Suriyeli daha gitti!
Haber albümü için resme tıklayın

Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin önemli bir kısmı da Kocaeli’de yaşıyor. Bir dönem sayıları Kocaeli’de sürekli artan Suriyeliler ile ilgili oldukça ilginç bir durum yaşanıyor. Son aylarda Kocaeli’deki Suriyeli sayısı gittikçe azalıyor.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Müdürlüğü’nün 25 Aralık tarihli açıklamasına göre, Kocaeli’de bulunan Suriyeli sayısı 55 bin 628’di. Bu sayı, 31 Aralık’ta 55 bin 585’e geriledi. Son açıklama ise 9 Ocak tarihli. Bu tarihte verilen bilgiye göre, Kocaeli’deki Suriyeli sayısı 55 bin 519’a geriledi. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Müdürlüğü’nün verilerine göre 66 Suriyeli daha Kocaeli’den ayrıldı.

Buna göre, 1 milyon 906 bin 391 kişinin yaşadığı Kocaeli’de, geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin toplam nüfusa oranı yüzde 2,91 oldu.

#

21 Oca 2020 - 10:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

vatandaş - bunların 66 gider 1066 gelir tamamını suriyeye göndercek bir irade lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 10:02