Şanlı’dan İstiklal Marşı vurgusu: O ruh kaybedilmemeli

TSS Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, 12 Mart’ın yıldönümünde İstiklal Marşı’nın törenlerde öğrencilere canlı okutulmasını önemine vurgu yaptı

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, İstiklal Marşı’nın kabulünün 99.yılını basın açıklaması ile kutladı. Bugün 99 yıl önceki milli ruha atıf yaparak “99 yıl önceki milli ruhu yaşatmak istiyorsak İstiklal Marşı’nı canlı okutacağız” dedi.

 ‘COŞKUYU KAYBETMEMELİYİZ’

Şanlı, “99 yıl önce bugün; Akif’in duası, duamızdır. ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ İstiklal Marşıyla birlikte ana ve ata yurdumuzda göklerde dalgalanan şanlı bayrağımız ve ithaf edilen Kahraman Ordumuz, sonsuza dek barışın ve özgürlüğümüzün sembolü olacaktır. İstiklal Marşı’nın derin anlamını iyi kavramalı ve çocuklarımıza iyi kavratmalıyız ki gelecekte yaşanabilecek her türlü ihanetin önüne geçebilelim her türlü kirli oyunun karşısında dimdik duralım, gövdemizi siper edelim. Bugün 99 yıl önceki ruhu yaşatmak için İstiklal Marşı’nı çocuklarımıza iyi öğretmeliyiz, coşkulu bir şekilde söyletmeliyiz. Özellikle sesli sistemlerle çocuklarımıza İstiklal Marşını kayıt cihazlarından yüksek sesle verilmesinin olumsuzluklarını yaşıyoruz” dedi.

‘CANLI OKUTULMALI’

İstiklal Marşı’nın öğrencilere öğretmen eşliğinde okutulmasının elzem bir önem taşıdığını ifade eden Şanlı, “Birçok okulumuzda kayıt cihazlarından okutulan İstiklal marşımıza öğrencilerimiz söylüyormuş gibi yaparak katılmamaktadır. İstiklal Marşı kayıt cihazlarından değil canlı bir şekilde öğretmen eşliğinde okutulmalıdır ki 99 yıl önceki milli ruhu devam ettirelim. İstiklal Marşı’nın kabulünün üzerinden geçen 99 yılda bu topraklar; birlik ve beraberliğimizle inancımızla kutsiyetlerimizle filizlendi, yeşerdi, büyüdü… Ne mutlu Türk yurduna, değerlerine, hassasiyetlerine sahip çıkan necip milletimize. İstiklal Marşımızın kabulünün 99’uncu yıl dönümünü kutluyor; İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi. n Ayşe AYDIN

#

12 Mar 2020 - 14:41 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.