Sancaklı’dan çok önemli uyarılar…

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, “Bu düzensizlik sürdüğü takdirde 4 büyüklerin bile puanını silebilirler, hatta küme düşürebilirler” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, MHP’ye yakınlığıyla bilinen Ortadoğu gazetesine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunun kötü yönetildiğini ifade eden Saffet Sancaklı, "Süper Lig'de 18 takım var. Ortalama 20 kişiden 360 yönetici var. Birinci Lig, federasyon derken Türkiye'de futbolu bin kişi yönetiyor. İçlerinde bir tane bile milli futbolcu yok. Bu şekilde kurtulması imkansız. Milletimiz istiyor ki Türk futbolu iyi olsun, milli takım başarılar kazansın. Ama maalesef uçurumun kenarında bile diyemiyorum, çünkü çoktan düşmüş durumda. Hatta çukurda.” ifadelerini kullandı.

Kulüplerin UEFA'nın belirlediği mali Fair Play şartını yerine getiremediğini belirten Sancaklı, "Şimdilik Avrupa kupalarına katılmama cezası veriyorlar. Ama bunun devamı da var. Bu düzensizlik sürdüğü takdirde 4 büyüklerin bile puanını silebilirler, hatta küme düşürebilirler. Bizim ligin değeri belki bir milyar dolar. Düşerse biri ne olacak lig, ne olacak bu kadar yabancı? Şimdilik denge bozulmasın diyor UEFA ama şimdilik. Çünkü ortada iyi giden bir şey yok" diye konuştu.

Kulüplerin borç batağında olduğunu söyleyen Sancaklı, "Türkiye'nin en zengin ailesinden Ali Koç kulüp başkanı. Ama o bile müdahale edemiyor. Çünkü kulübün borcu olmuş 5 milyar lira. Bugünkü faizle yıllık 1.5 milyar faiz işliyor. Kulüplerin böyle bir geliri yok. O nedenle daha da batağa girecek. UEFA baktı ki bunlar beceremiyor, bütçeyi İsviçre'den bildiriyor. Sen 35 harca diyor örneğin... Ali Koç cebinden koymak istese olmaz diyor. Oyuncu satarsan alabilirsin diyor" dedi.

18 Eki 2018 - 16:07 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.