Salim Dervişoğlu Caddesi’nde bayramdan sonra asfaltlama başlıyor

İzmit Salim Dervişoğlu Caddesi 3. Etabında çalışmalarında Ramazan Bayramı’ndan sonra asfaltlama çalışmalarına başlanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Salim Dervişoğlu Caddesi’ndeki 3. Etap çalışmaları devam ediyor. D – 100 karayoluna alternatif olarak hizmet verecek ve çift şeritli modern bir yol haline getirilecek cadde, iki kısım halinde toplam 4 bin 150 metrelik kısımda inşa ediliyor. Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği 3. Etap’ta Ramazan Bayramı’ndan sonra asfalt serilmesine başlanacak.

Kocaeli’deki ulaşım ağını rahatlatacak ve konfor getirecek Salim Dervişoğlu Caddesi 3. etabın birinci kısmı, Hasan Gemici Spor Salonu’ndan Kara Fatma Üst Geçidine kadarki 650 metrelik alanı oluşturuyor. İkinci kısım ise İlk Adım Köprüsü’nden Çuhane Caddesi’ne kadarki alanı kapsıyor. 2 çarpı 2 şeklinde duble yol olacak olan Salim Dervişoğlu Caddesi’nde genişletmelerden kaynaklanan kamulaştırmalar da yapıldı. Proje kapsamında şuan da her iki kısımda bin metre yağmur suyu hattı inşa edildi. Birinci kısımda perde beton duvar yapılırken ikinci kısımda taş duvar, kazı dolgu ve yol düzlemesi çalışmalarına devam ediliyor.

Proje kapsamında Trafik yol işaretleri, aydınlatma direkleri ve yol kenarında bisiklet yolu imalatları yapılacak. İkinci kısım çalışmaları kapsamında üçgen ada şeklinde 2 adet kavşak inşa edilecek. Caddede 20 bin metreküp kazı, 50 bin metreküp dolgu, 10 bin metreküp taş dolgu ve 52 bin ton PMT malzeme kullanılacak. Mevcut yoldaki tüm eski asfalt sökülerek yerine 37 bin ton asfalt serimi de yapılacak.

06 Haz 2019 - 09:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.