“Sahte EFT dekontu” ile oto dolandırıcılığı yapan çete çökertildi!

Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu 5 ilde düzenlenen operasyonda, internet üzerinden araç satışı yapan vatandaşları, hazırladıkları sahte EFT dekontuyla dolandırdıkları iddiasıyla 12 kişi gözaltın alındı

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 26 vatandaşın şikayeti üzerine internetten araç satışı yapan vatandaşları hazırladıkları sahte EFT belgeleriyle dolandırdıkları öne sürülen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip çalışmalarının ardından şüphelilerin kimliklerini belirleyen ekipler, Kocaeli, İstanbul, Samsun, Erzurum ve Kayseri'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 12 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin internet üzerinden araçlarını satmak isteyen kişilerle irtibat kurduktan sonra kiraladıkları ofislerde kendilerini galerici olarak tanıtıp burada pazarlık yaptıkları ve satışa ikna ettikleri mağdurları mesai saati bitimine yakın bir sürede notere götürdükleri belirtildi.

Düzenledikleri sahte EFT dekontuyla mağdurlara, paranın ertesi gün hesaba geçebileceğini söyleyerek ikna eden şüphelilerin, söz konusu araçların devirlerini iş birliği yaptıkları kişilere verdikleri öğrenildi.

29 Nis 2019 - 15:21 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.