Resmi Gazete’de yayınlandı… İşten çıkarma yasağı ve kısa çalışma süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı kısa çalışma ödeneği süresini uzatan karar bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Karar neticesinde çalışan Temmuz ayında da işten çıkarılamayacak. Kısa çalışma ödeneği alınan sürenin daha sonra işsizlik ödeneği süresinden düşülecek olması eleştiriliyordu. Alınan yeni karar neticesinde ödeme alınan süreç işsizlik maaşı süresinden düşülmeyecek.

Kısa çalışma ödeneği uygulamasını 1 Temmuz’dan itibaren bir ay uzatan Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan karar uyarınca, salgın nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 30 Haziran’a kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi; 1 Temmuz’dan itibaren, uygulaması biten iş yerleri bakımından uygulamanın bittiği tarihten, uygulamanın devam ettiği işyerleri için de bitiş tarihinden başlamak üzere bir ay uzatıldı. Karar hükmüne göre, dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle yapılan ödemeler, başlangıçta belirlenen işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecek.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI BİR AY DAHA UZADI

Aynı gazetede yer alan diğer Cumhurbaşkanı kararı doğrultusunda, iş kanununun geçici 10. maddesiyle düzenlenen her türlü iş veya hizmet sözleşmesinin üç ay süreyle işveren tarafından feshedilememesine ilişkin süreler bir ay uzatıldı. Madde kapsamında işveren tarafından çalışanların üç ay süreyle kısmen veya tamamen ücretsiz izine çıkarılması uygulaması da bir ay süreyle uzatıldı.

#

30 Haz 2020 - 08:32 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.