'Posco Assan Alikahya halkına hesap verecek'

Posco Assan Fabrikasına tepkiler çığ gibi.

İşten çıkarılan işçiler Alikahya merkezinde vatandaşa broşür dağıtarak, fabrikanın Birleşik İş sendikasına ve Alikahya halkına hesap vereceğini duyurdular.

Alikahya’da kurulu bulunan Posco Assan fabrikası 80 işçinin işine son vermişti. Fabrika önünde eylem yapan işçiler bu sabah Alikahya merkezinde broşür dağıtarak vatandaştan destek istediler. ‘Posco Assan işçilere ve Alikayha halkına hesap vermelidir’ adı altına vatandaşa dağıtılan işçiler açıklama yaptı.  Koreliler ve yerli ortağının bölge insanının arazilerini satın alırken her birimiz çocuklarımızın iş sahibi olabileceğini yeni bir fabrikaya kavuşacakları için mutlu olduklarını dile getiren işçiler, ’’Çocuklarımızı üç kuruşa çalıştırdılar. Fabrika ücretler konusunda verdikleri hiçbir sözü yerine getirmedi.  Gençlerin bir çoğu işlerini bırakarak Posca Assan Fabrikasında işe başladılar. İşçinin olduğu yerde sendika olur. Çünkü sendika Alikahyalıların en doğal hakkıdır. Anayasal hakkıdır, yasal bir taleptir. Sendikalı olduğu için bir işçinin işine son vermek suçtur.' İşçilerin yürüyüşüne Saadet Partililerde destek verdiği gözlendi.

#

19 Kas 2017 - 13:38 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.