Pegasus İzmitli aileyi mağdur etti ama… Yargıtay affetmedi!

İskenderun’a düğüne giden İzmitli ailenin bavulları uçağa yüklenmedi. Aile Pegasus firması hakkında maddi manevi tazminat davası açtı. Yerel mahkeme Pegasus’a para cezası kesti, Yargıtay yerel mahkemenin verdiği kararı onadı

Kocaelili bir aile yakınlarının düğününe katılmak için İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından Pegasus firmasına ait uçağa bindiler. Uçak Adana’ya indiğinde aile şok yaşadı. İskenderun Arsus ilçesine yakınlarının düğününe katılmak için Kocaeli’den yola çıkan İ.T., S.T., İ.T., G.T ve E.T. bavullarıyla havaalanına geldiler. Bavullarının uçağa yüklenmesi için yetkililere teslim ettiler. Aile Adana’ya indiğinde bavulun İstanbul’da kaldığını öğrendi.

Aile bu yaşananları mahkemeye taşıdı. Avukat Gül Esen Mirkelam İstanbul Anadolu 2.Asliye Ticaret Mahkemesine Pegasus firması hakkında maddi manevi tazminat davası açtı. Adana’ya inen İzmitli aile bavullarının İstanbul’da kaldığı için Adana’da alış veriş yapmak zorunda kaldılar. Bavulda düğüne ev sahipliği yapan gelinin takıları da bavulda kalmıştı.

İ.T., İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemesine verdiği ifadesinde, mağdur olduklarını,  düğüne günler öncesinden hazırlık yaptıklarını ifade ederek, “valizlerimizin içerisinde gelin ve damada takılacak takılar, düğünde giyeceğimiz elbiselerimiz vardı. Düğüne yetişmemiz imkansızdı. İstanbul’dan gelecek olan valimizi bekleyecek zamanımız yoktu. Adana’da alış veriş yaptıktan sonra İskenderun’a yakınımızın düğününe katıldık’ ifadesini kullandı.

İstanbul Anadolu 2.Asliye Ticaret Mahkemesi Pegasus firmasına aileye 17 bin 500 TL maddi ve manevi para ödenmesine karar verdi. Firma yerel mahkemede çıkan kararı Yargıtay’a yolladı. Yargıtay firmanın itirazını reddederek aileye 17 bin 500 TL ödenmesine karar verdi. Edinilen bilgilere göre, Pegasus tarihinde ilk defa bu kadar yüksek miktarda maddi ve manevi tazminat ödemek zorunda kaldığı öğrenildi.

20 Mar 2018 - 15:46 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

vatandaş - izmit halkına müstehak. kendi havalimanımız için ağlamazsak, istanbul havalimanlarının yolunu tutmaya devam eder isek bu tür işkenceler devam eder. anadolunun kıytırık şehirleri kadar olamadık. ağlamayan bebeğe emzik vermezler.

Beğen(3)

Beğenme(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 15:46