“Paris’te eylem yapacağız”

Flormar’da örgütlenme çalışması başlatan Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, kentin yöneticilerine ve milletvekillerine seslendi, “Anayasal hakkımızı ve elimizden alınan ekmeğimizi istiyoruz. Bu konuda işverenin değil işçinin yanında durmanızı bekliyoruz” dedi

Gebze’de üretim yapan Flormar Fabrikası’nda Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan 132 işçi 124 gündür direnişlerine devam ediyor. Yaklaşık 4 aydır zor bir mücadele verdiklerini ve bundan sonra da haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, “Kenti yönetenler, valisi, kaymakamı, emniyet müdürü, kentimizin milletvekilleri yanımızda değil. Muhalefet partilerinin milletvekilleri hem seçim öncesi hem de seçim sonrası ara ara yanımıza geldi. Ama iktidar partisinin milletvekilleri seçim sonrası hiç uğramadı. Biz ekmeğimizin mücadelesini veriyoruz. Anayasal hakkımızı istiyoruz. İşçinin elinden alınan ekmeğini geri istiyoruz. Bu işçilerin ihbarları, kıdemleri, işsizlik sigortaları, hak edişleri hiçbiri verilmedi. Ey kenti yönetenler; sesimizi duyun. Tek istediğimiz anayasal hakkımız ve ekmeğimizin elimizden alınmaması” dedi.

Kocaeli basının kendilerine yeterince ilgi göstermemesinden de şikayet eden Başkan Akyüz, “Çoğunlukla sesimizi sosyal medya üzerinden duyuruyoruz. Kocaeli basını burnunun dibindeki böylesi bir olaya yeterince ilgi göstermiyor. Şimdi adli tatilin olması nedeniyle mahkeme süreci de uzadı. İşveren hiçbir girişimize olumlu yanıt vermiyor. Tek yaptığı fabrikanın dışındaki bariyerleri artırmak, içerinin görünmez hale gelmesi. Dışarıda direnen işçilerle içeridekilerin bağlarını koparmak istiyorlar. Bize yapılan büyük bir haksızlıktır. Biz bu fabrikada örgütlenme aşamasındayız. Bakanlık çoğunluğu aldığımızı biliyor. Çoğunluk belgemize ise işveren itiraz etti. Bu itiraz nedeniyle yetki belgemiz gelmedi. 1 ayımız ise arabulucu süreci ile geçti. İşveren arabulucuyu fabrikaya bile sokmadı. İşverenin taktiği mahkeme süreçleriyle işçiyi yıldırmak. Ama biz bu süreçlerin hepsini aşacağız. Bu işyerinde sonuna kadar direneceğiz” diye konuştu.

Kenti yönetenlerin sahip çıkmamasına karşın sanatçılardan aldıkları olumlu desteğin onları güçlendirdiğini de söyleyen Akyüz, “Sanatçı Haluk Levent’in gelişi bize moral oldu. Haluk Levent hem maddi hem de manevi desteklerde bulundu. Bunun için kendisine teşekkür ederiz. Ayrıca birçok sanatçı sosyal medyadan bize destek veriyor. Bu destekler bizim için çok kıymetli. Önümüzdeki günlerde Avrupa’daki sendikalarla görüşmelerimiz olacak. 20 Eylül’de ise Fransa’nın başkenti Paris’te Yves Rocher’in merkezinin önünde bir eylem yapacağız. Sesimizi orada da duyuracağız” şeklinde konuştu.

15 Eyl 2018 - 20:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.