Osmangazi Köprüsü’nden geçiş Büyükşehir’e ne kadara mal oluyor?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Osmangazi Köprüsü üzerinde yaptığı seferler için otobüs başına 224 lira ödediği ortaya çıktı.

Uzun zamandan beri kentin gündeminde olan ve Kocaeli’nin bir yakasıyla diğer yakasını birbirine bağlaması planlanan yeni hatta ulaşım başladı. Gölcük Otogar kalkışlı Altınova üzerinden Osmangazi Köprüsü’nü kullanan Hat 700 seferlerine devam ediyor.

TAM 25 TL

Gölcük’ten kalkış yapan Hat 700, Osmangazi Köprüsünü kullanarak Gebze ilçesi Kent önünde kadar yolcu taşıyor. Gölcük, Karamürsel, Altınova ve Gebze güzergahında hizmet verecek Hat 700’de tam 25 TL, indirimli 20 TL, öğrenci 15 TL ve 7/24 Kağıt bilet 25,75 TL olarak ücret ödeyecek.

DEVLETİN OLMADIĞI İÇİN…

Bilindiği gibi Osmangazi Köprüsü yap, işlet, devret modeli ile yapıldığı için devlete ait değil. Özel bir şirket tarafından işletin köprüden alınan ücretler zaman eleştir konusu olmuştu. Aynı sorunu bu kez Büyükşehir Belediyesi yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi her köprüden geçiş için şirkete 224 lira ödüyor. Bu köprü devlere ait olsaydı, ya çok cüzi bir miktar ödeyecekti ya da hiç ödemeyecekti.

#

20 Tem 2020 - 11:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Sadece Büyükşehir de değil,Kocaelide devlet adına hizmet eden tüm araçlar için ödenen meblağ açıklansın yer yerinden oynar!

Beğen(4)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Temmuz 11:45