Onlar hayat kurtarmak için eğitiliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi KOBİTEM genç itfaiyecileri gerçekçi ortamlarda eğiterek hazırlıyorlar.

Onlar hayat kurtarmak için eğitiliyor!
Onlar hayat kurtarmak için eğitiliyor!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi gelecek neslin itfaiyecilerini eğitmek için onlara tüm tecrübelerini aktarıyorlar. Eğitim-öğrenim çağındaki genç itfaiyeciler, otomotiv firmalarının eğitim amaçlı hibe ettiği araçlarda yaralı kurtarma egzersizleri yaparak gelecekte karşılaşabilecekleri muhtemel olaylara hazırlanıyorlar. Eğitim sırasında olaylarda kullanılan araç gereçleri de kullanma fırsatı buluyorlar. 

 

Kurum ve kuruluşların personellerine temel itfaiyecilik eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, lise çağındaki geçlere de gerçekçi ortamlar oluşturarak tecrübe kazandırıyor. Bu kapsamda

İzmit Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği öğrencilerine kaza yapan bir araçtan yaralı kurtarma eğitimi verildi.

 

Büyükşehir İtfaiyesi’nin tecrübeli eğitmenleri gözetiminde gerçekleştirilen kurtarma eğitiminde araç içinde sıkışan bir kişi kurtarıldı. Kurtarma sırasında kaza yapan aracın kapısını açarak içine ulaşmak için hidrolik makas kullanıldı. Yaralıya ulaşan genç itfaiyeciler kazazedeye boyunluk takarak önlem aldı. Daha sonra yaralı dikkatli bir şekilde araçtan çıkarılarak ambulansa taşındı.

 

Geleceğin itfaiyecileri, eğitimin kendileri için çok faydalı ve verimli geçtiğini ifade etti. İtfaiye öğrencileri, derslerdeki teorik olarak öğrendikleri bilgilerin, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin sağladığı eğitimler ile pratiğe geçirdiklerini ifade ederek, bu eğitimler sayesinde gerçek bir vaka da neler yapılması gerektiği hakkında önemli deneyimler kazandıklarını aktardı.

#

20 Mar 2018 - 11:36 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.