Önce öldürdüler sonra aracı ile yaktılar… Vahşi cinayet yıllar sonra ortaya çıktı!

Kocaeli’de 2002 yılında kaybolsan şahsın vahşi bir cinayet kurban gittiği belirlendi. Olayın failleri ise yıllar sonra yakalandı. Şahıslardan altısı tutuklandı.

Önce öldürdüler sonra aracı ile yaktılar… Vahşi cinayet yıllar sonra ortaya çıktı!
Önce öldürdüler sonra aracı ile yaktılar… Vahşi cinayet yıllar sonra ortaya çıktı!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Körfez’de ikamet eden Çelik Konstrüksiyon işi yapan Mustafa Yılmaz (39) isimli şahıs hakkında, 30 Ağustos 2002 günü ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunuldu. Polis uzun süre araştırmalarda bulundu. Ancak Yılmaz hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadı.  2009 yılında yetkili mahkeme şahıs hakkında gaiplik kararı verdi.  

DOSYA YENİDEN AÇILDI

Bugüne kadar herhangi bir gelişme olmayan kayıp dosyasını, Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Ekipleri tekrardan incelemeye başladı.  2 yıl sonra zaman aşımı olacak dosyada yapılan incelemelerde, bazı çelişkili ifadelere ulaşan Kocaeli polisi, yaklaşık 3 ay önce dosyayı tekrar açtı. Açılan dosya ile ilgili Yılmaz’ın aile yakınları ve o dönemde çevresinde bulunan arkadaşlarıyla çalışanlarının ifadelerini yeniden almaya başlayan polis ekipleri, dosya ile ilgili yeni bilgilere ulaştı.

TEK TEK YAKALANDILAR

Evli olduğu öğrenilen Yılmaz’ın bir çalışanının eşi ile yasal aşk yaşadığı bilgisine ulaşılınca, olayın gerisi çorap söküğü gibi geldi. Kocaeli polisi elde ettiği bilgilerden yola çıkarak Mustafa Yılmaz’ın o dönemde yasak aşk yaşadığı personelin eşi M.S., M.S’nin olay sonrası ayrıldığı eşi B.B, yine M.S isimli kadının babası S.S, amcası A.S ve Amcaoğlu R.S’yi Konya’da düzenlediği operasyon ile gözaltına aldı. Daha sonra ise olaya karıştıkları ve para karşılığı tutuldukları belirlenen İ.K., O.K., N.T.  E.A. ile C.D isimli bir şahsı Karabük ve  Kocaeli’nde gözaltına aldı.

ÖLDÜRÜP YAKTILAR

Gözaltına alınan şahısların verdiği ifadeler doğrultusunda, Mustafa Yılmaz’ın o dönemde yanında çalışan B.B.’nin, eşi M.S.’nin ortadan kaybolduğu, bu nedenle patronu Yılmaz’dan şüphelendiği ve eşi M.S.’nin Konya’da bulunan ailesinin yanına giderek olayı anlattığı öğrenildi. Olayı öğrenen M.S.’nin  babası S.S., amcası A.S., Kuzeni R.S., damatları B.B. ile  Kocaeli’ne gelerek  kızlarını bulması için İ.K., O.K., N.T.  E.A. ile para karşılığı anlaştığı tespit edildi. Daha sonra şahısların Mustafa Yılmaz’ı darp ederek kendi aracı ile alıp, Körfez İlimtepe Yolu üzerinde bir göletin yanına getirdikleri ve sevgilisi M.S’nin yerini öğrenmek için işkence yaptığı, ardından da bayıltana kadar dövdükten sonra, aracının içerisine koyarak benzin döküp aracı ateşe verdikten sonra uçuruma attıkları belirlendi.  Ayrıca olayda İ.K isimli şahısın benzini ateşe verirken yanlışlıkla ellerini ve ayaklarını yaktığı belirlendi.

CESET HALA BULUNAMADI

2019 Eylül ayında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Veysal Tipioğlu’nun göreve gelmesi ile birlikte tekrar açılan faili meçhul ve kayıp dosyalarında çözülen 5’inci dosya olan Mustafa Yılmaz’ın öldürülmesi ile ilgili gözaltına alınan 10 şüpheli, tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Diğer şahıslar ise serbest bırakıldı. Polisin olay yerinde yıllar sonra yapmış olduğu araştırmalarda Yılmaz’ın aracına ait parçalar bulunurken, maktulün cesedinin  bulunması için araştırmaların devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan 10 şüpheliden adliyeye sevk edilen S.S., A.S., R.S., İ.K., N.T. ve O.K. tutuklandı. 3 kişi savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

#

06 Tem 2020 - 11:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Emre - 18 yıllık cinayeti nasıl çözüyorlar. Bravo tebrikler kocaeli emniyet başarılarınız daim olsun

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Temmuz 11:00