O marketin hesaplarına bloke konuldu!

Konkordato başvurusunda bulunan Kesmar Market’in bakan hesaplarına bloke konuldu

Girdiği ekonomik darboğazdan çıkmayan Kocaeli’nin önemli market zincirlerinde olan Kesmar ile ilgili görülen davada karar verildi. Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada, konkordato kapsamında davacı hakkındaki kesin mühletin 3 ay süre ile uzatılmasına karar verildi.

Mahkeme ayrıca, davacı tarafça verilmiş olan teminat mektuplarının nakde çevrilmemesine, davacı şirketin üçüncü kişiler nezdinde bulunan alacaklarının haciz, muhafaza ve tahsil edilmesinin ve haciz ihbarnamesi gönderilmesinin önlenmesini istedi.

Mahkeme, Kesmar Market ile ilgili banka hesaplarına kesin mühlet içerisinde bloke konulmamasına da kar verdi.

Bunla birlikte, kesin mühlet süresince rehinle temin edilmiş alacaklar nedeniyle rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip başlatılabileceği veya başlamış olan takiplere devam edilebileceğinden takip yapılamaması veya takiplerin durdurulmasına ilişkin tedbirin rehinli alacaklar yönünden uygulanmamasına, ancak rehinli alacaklar nedeniyle rehnin paraya çevrilmesi yoluyla yapılmış veya yapılacak takiplerde muhafaza tedbirleri alınmamasına ve rehinli malın satışına ilişkin işlemlerin yapılmamasına, muhafaza ve satışa ilişkin işlemlerin durdurulmasına karar verildi.

Bir sonraki duruşma ise 8 Nisan günü yapılacak.

#

13 Oca 2020 - 10:46 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.