O mahalle kentsel dönüşüme karşı birleşti!

Kentsel Dönüşüm sebebiyle mahallelerinin de içerisinde bulunduğu birçok alanın riskli alan ilan edilmesiyle uzun zamandır tepkilerini dile getiren Hacıhızır Mahallesi sakinleri derneklerini kurdu

O mahalle kentsel dönüşüme karşı birleşti!
O mahalle kentsel dönüşüme karşı birleşti!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kentsel Dönüşüm sebebiyle mahallelerinin riskli alan ilan edilmesinin ardından birçok platformda mücadele veren Hacıhızır Mahallesi sakinleri bu kez de dernekleşmeye gitti. İlk genel kurulunu gerçekleştiren Hacıhızırlılar'da oybirliğiyle Dernek Başkanı Fatih Ada olurken Başkan Yardımcısı ise Ömer Yeşil oldu.

"BİRLİK VE BERABERLİK RUHUNU"

Hacı Hızır Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı seçilen Fatih Ada yapmış olduğu konuşmasında; “Bizleri bu göreve layık gördüğünüz için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün mahallemizin gözü, kulağı, sesi olacak mahalle derneğimizin ilk genel kurulunu yapmış bulunuyoruz. Yaklaşık 1,5 senedir bireysel olarak yaptığımız çalışmalara dernek çatısı altında geniş katılımlı olarak devam edeceğiz. Mahallemizde riskli alan ilan edilen yerlerin riskli alandan çıkartılması için de dernek çatısı altında belediyelerle ve gerekli kurumlarla görüşmelerimize devam edeceğiz. Son zamanlarda yaptığımız çalışmalarla mahalle olarak yakaladığımız birlik ve beraberlik ruhunun devamının sağlanması adına mahalle derneği kurmanın zorunlu ve kaçınılmaz hale geldiğini belirterek Hacıhızır Mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyor, mahalle sakinlerimizi derneğimize katılmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HACI HIZIR MAHALLESİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YÖNETİMİ

Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ada

Başkan Yardımcısı Ömer Yeşil

Genel Sekreter Mehmet Akbal

Yönetim Kurulu  Ali Kemal Usta, Hüseyin Kılıç,Önder Cihan Acar

Denetim Kurulu Mustafa Ada, Ahmet Kraloğlu, İbrahim Yılmaz

Sayman Emre Baltacı 

Yedek Üyeler Alperen Arıkan, Bilal Karasu, Atilla Tutar,Yunus Bıçakçı,İlhan Çavuşoğlu ve İlhan Beşer

17 Şub 2020 - 10:28 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

03

Hacı - Devlet sosyal devlet olduğu süreçte vatandaşına yardım etmek zorunda rant uğruna ilgili afeti avantaja çevirmeye çalışan yukarıda ki yorumlar tamamen gerçek dışıdır. Hacı Hızır da kentsel dönüşüm yok rantsal dönüşüm var bu böyle biline biz. Buna izin vermeyeceğiz .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 10:28
02

Öneri - Kentsel dönüşüm iyi bir şey ama planlaması ve hayata geçirilmesi zor bir süreç.Rant uğruna İstanbul fikirtepenin getirildiği durum herkesin malumu ama gecekondu olarak yapılmış ve yine siyasilerin çıkarları için tapulandırılmış bu bina sahipleri ben kentsel dönüşüm istemiyorum böyle yaşayacağım diyorsa doğal afetler sonucu devletten yardım beklemeyecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 10:28
01

Hacı Hızırlı - Burda elma ile armutu birbirinden ayırt etmek lazım insanlar kentsel dönüşüme karşı değil riskli alan ilan edilmesine karşı kentsel dönüşüm demek illaki parsel bazlı alanın yıkılması olacak diye bir şey yok binasını dönüştürmek isteyenler yeri için müteahhitle anlaşıp kendi yerini yerinde dönüşüme sokarak bina bazlı dönüştürebilir.İsteyen anlaşır yapar isteyen anlaşmaz biz kentsel dönüşüme değil mahalleyi riskli alan ilan ederek yapılan dayatmaya rantsa karşıyız ayrıca insanlar deprem sigortasını yaptırıyorken o zaman insanlara afetten dolayı yardım beklemeyecek deme gibi bir şansı yok.Ya verirsin evini yada ister vergi öde ister deprem sigortası yapmış ol umrumda değil yardım etmem.Tamda bu zihniyete paralel tehlikeli dusinceler taşıyorsunuz ne yazık ki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Şubat 10:28