O ilçede Sivrisineklere savaş açıldı

Başiskele Belediyesi, vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmesi için sivrisinekle mücadeleye tam gaz devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı vektörle mücadele ekipleri, Başiskele Belediyesi’nin de desteğiyle Başiskele’nin her mahallesinde aylardır ilaçlama yapıyor. Bahar aylarından beri her yer ilaçlanıyor. Sivrisineklerin üreyebilecekleri alanlar hedefleniyor. 9 ayrı ekip sokak sokak, kapı kapı dolaşarak ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Sabah saat 04:00 ile 08:00 arası, akşamları ise 18:00 ile 20:00 saatleri arası ekipler her mahallede ilaçlama yapıyor. Sahada sivrisinek ağırlıklı karasinek, kemirgen ve diğer haşerelere de karşı önleyici müdahale uygulanıyor. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de çalışmaları bizzat denetliyor.

Sineklerle mücadelenin sadece ilaçlama çalışmalarıyla çözülecek bir problem olmadığını ifade eden Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Her bir vatandaşımıza, her bir bireye bir sorumluluk düşüyor. Evimizin balkonlarında yetiştirdiğimiz çiçeklerin saksılarda yer alan en küçük su birikintisi bile sinek ve sivrisineklerin üremesine neden olabiliyor” dedi.

Başkan Yasin Özlü, “Bu yıl yağışlar çok yoğundu. Bu bizi iki noktada zorladı. Birincisi sinek ve sivrisineklerle mücadelede, ikincisi de yabani otlarla mücadele noktasında. Belediye ekiplerimiz, bu iklim şartlarında yoğun bir çaba sarf ederek vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyorlar” diye konuştu.

08 Ağu 2019 - 20:04 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.