Ne oldu da böyle birdenbire arttı? İzmit’te çöp oyunu mu dönüyor?

Birkaç haftadır İzmit’in pek çok noktasından toplanmayan çöp haberleri geliyor. Bu durumun belli kesimler tarafından bilinç yapıldığı iddia ediliyor.

İzmit’te son haftalarda çok ilginç olaylar yaşanıyor. Olayların başkahramanı ise çöpler. 31 Mart yerel seçimlerini kazanan CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet, koltuğuna oturur oturmaz kucağında büyük bir çöp sorunu buldu. İzmit’te daha önce hiç aksamayan veya çok az şikayetin geldiği çöp sorunu son bir kaç haftadır İzmit’in en büyük sorunu oldu.

Neredeyse her mahalleden hatta her sokaktan toplanmayan veya çok geç toplanan çöp haberleri geliyor. Bu durumu birdenbire artması ise akıllara çeşitli soruları getiriyor.

İzmit’te bilindiği gibi çöp toplama işini Özkartallar firması yapıyor. İhale ile bu işi alan firma yıllardır İzmit’in çöplerini topluyor. İzmit’in çöp toplama işinin süresi temmuz ayında doluyor. İzmit Belediyesi’nin şimdi yeni bir ihale yapması lazım.

Geçtiğimiz meclis toplantısında konu ile ilgili açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Temizlik araçları şartnameye uygun değil. Yanlış yanlış, eksik eksiktir. Daha iyisini yapmak istiyoruz. Temizlik araçları için 3 yıl anlaşmaya tabi olmasında hemfikiriz. Satın almada peşin ödenmesi gerekiyor. O kadar bütçemiz yok. Kiralama usulü daha yararımıza olacak. Herkesin şartname sunacağı, şeffaf bir ihale yapacağız" demişti.

İhalenin ne zaman yapılacağı henüz belli değilken, özellikle CHP kanadında son günlerde artan bu çöp sorunu ile ilgili endişe hakim. İzmit’in temizlik işini yapa Özkartallar firmasının yeni ihale girmeyeceği, girse bile kazanamam endişesi ile bilinçli olarak çöp toplama işini aksattığı iddia ediliyor. AK

Parti’ye yakınlığı ile bilinen Özkartallar firmasının bazı yerlerden aldığı talimatlarla bilinçli olarak işini yapmadığı yine dillendirilen bir başka bir iddia.

Şimdi gözler İzmit Belediyesi’nin açacağı yeni ihalede. Vatandaşların büyük tepkisine neden olan çöp toplam işinin artık bir düzene sokulması bekleniyor.

19 Haz 2019 - 11:19 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.