Memurlar artık rahatlıkla işten çıkarılabilecek!

CHP’li Ağbaba, Meclis’e getirilen İş Mahkemeleri Yasa Tasarısı’nın binlerce kamu emekçisinin iş güvencesini yok edeceğine dikkat çekerek, “Varlık Fonu istiyor, AKP hayata geçiriyor” dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hükümetin Meclis’e sunduğu ‘İş Mahkemeleri Yasa Tasarısı’na tepki gösterdi. “Varlık Fonu istiyor, AKP hayata geçiriyor” diyen Ağbaba, geçen günlerde komisyonda kabul edilen tasarının yasalaşması durumunda, binlerce kamu emekçisinin iş güvencesinin ortadan kaldırılacağını vurguladı.

İdare mahkemesine değil, iş mahkemesine Ağbaba tasarıya göre; Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, BOTAŞ, Sümer AŞ, Şeker AŞ, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, TEMSAN ve bazı kamu iktisadi teşekkülleri ile Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı portföyündeki bazı kuruluşlarda çalışan yaklaşık 7 bin ‘kapsam dışı personelin’ yargı karşısında kamu personeli sıfatlarının kaldırılacağını, normalde idare mahkemeleri ve Danıştay’da görülen davalara da artık iş mahkemelerinin bakacağını belirtti. Ağbaba, yapılmak istenen bu değişiklikle hükümetin, binlerce kamu personelini tazminatlarını verip işten çıkarmayı hedeflediğini kaydetti.

‘Sinsice planlarla…’ Tasarının Varlık Fonu’nun isteğiyle hazırlandığını ifade eden Ağbaba, “İlk günden itibaren Varlık Fonu’nun çalışma hayatında yaratacağı olumsuzlukları sıralamıştık. Varlık Fonu eliyle emekçilerin sendikal haklarına, örgütlenme haklarına yönelik yeni ve güçlü bir saldırının daha başlayacağını belirtmiştik. Gelinen noktada sinsice planlarla bunu hayata geçirmek istedikleri görülüyor. Varlık Fonu binlerce emekçinin aşına ekmeğine göz koymuştur” dedi.

‘Yasalaşmaması için mücadele edeceğiz’ CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, emekçinin ücretinden yapılan kesintilerle oluşturulan İşsizlik Sigortası Fonu’nun amaç dışı kullanıldığına da dikkat çekerek, “İşsizlik Sigortası Fonu’ndan aldıkları paraların 3. Havalimanı, 3. Köprü, Kanal İstanbul gibi projelere aktarıldığı belirtiliyor. Bunun adı yağmadır, talandır. Özelleştirecek bir şey kalmayınca, kamu personelini işten çıkarıp tasarruf (!) yapmak istiyorlar. İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı’nın bu şekliyle yasalaşmaması için emekçilerle birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

#

29 Haz 2017 - 09:42 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.