Manavlar, toprağına sahip çık kampanyası gerçekleştirdi

Geçen ayki toplantılarını İzmit Gölkay parkta yapan Kocaeli Manav Türkleri Dayanışma Platformu, bu ay ki toplantısını Kulmahmut Horuzum Köyü Derneğinde yaptı.

İki gündem maddesi ile toplanan platform üyeleri, 1. Gündem maddesi olan yaklaşan yerel seçimlerin değerlendirilmesinde, bölgenin öz varlığı, öz evladı olan manavların çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği, üvey evlat muamelesi yapılmayıp kendilerine gerekli önemin verilmesini, bu konuya her partinin gerekli hassasiyeti göstereceklerine inandıklarını ifade ettiler.

Gündemin 2. Maddesi Kulmahmut Horuzum Köyü Derneğinin projesi olan Ata toprağına sahip çık toprağını satma proje kapsamında gençlerimizin şehirden Köylerine dönüşünü, köyde üretim yapma amaçlı köylerine gidebilmek için, İzmit-Terziler yolu güzergahında yeterli ulaşım aracı olmaması sebebi ile sıkıntı yaşadıklarını bu güzergaha üç vardiya şeklinde bir araç konması gerektiğini büyükşehir belediyemizin bu konuya gerekli hassasiyeti göstermesini ve aynı zamanda bahse konu bölgede yasayan vatandaşların aile hekimlerinin Çubuklu köyünde bulunan sağlık ocağında olması bölge insanını sıkıntıya düşürmektedir. Oysaki bu bölge insanına sağlık hizmeti Hakkaniye Köyü Mahalle konağında verilebilir. Dernek yönetimi tarafından bu konular için yapılmış olan müracaatların platform olarak takipçisi olacaklarını bildirdiler.

19 Ağu 2018 - 10:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.