LED'li yeni nesil trafik lambaları kuruldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, trafik görüş ve duruş mesafelerinde yaşanan zaafiyetin iyileştirilmesi amacıyla pilot bölgelerde LED ışıklı trafik lambaları kurdu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, teknolojik yapılanma sürecinde birçok stratejik alanda vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla yaptığı yatırımlara yenilerini ekliyor. Bu kapsamda sürücülerin ışık kural ihlallerine maruz kalmamaları için pilot bölgelerde LED ışıklı yeni nesil trafik lambaları kurdu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulaşım hizmetlerinin yol güvenliği ağı unsuru olan sinyalizasyon sistemlerinde yeniliğe gitti. Trafik görüş ve duruş mesafelerinde yaşanan zafiyetin iyileştirilmesi amacıyla Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından pilot bölgeler belirlendi. Belirlenen bölgelere yeni nesil LED ışıklı trafik lambaları yapıldı.

Ekipler ilk etapta pilot bölge olarak belirlenen Salim Dervişoğlu Caddesi, Sahil otoparkı çıkış kavşağına, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı Tramvay kesişim kavşağına, Kuzey Yan yol Asayiş Şube Tramvay Kesişim Kavşağına LED lambalı trafik lambaları kurdu. Model uygulama olarak imal edilen lambalar tamamlanarak devreye alındı.  

Yeni nesil LED lambalı trafik ışıkları, ışık kural ihlallerinin fazla yaşandığı pilot bölgelerde algıda seçicilik ve farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. Bu amaç çerçevesinde model uygulama kapsamında imalatları devam eden çalışmaların yatırım kapsamına alınması vatandaşların talebi üzerine yapılacak. Saha kullanıcıların geri dönüş verileri ve vatandaşların memnuniyet bazlı geri dönüşleri sonrası yönetim kararı doğrultusunda değerlendirilerek diğer bölgelerde uygulanacak.

Trafik ışıklarının direklerinin de trafik lambalarıyla beraber değişen LED ışıklarla donatıldığı uygulama, sürücülerin trafik ışıklarına daha fazla uymasını sağlıyor. İlk uygulama, ekipler tarafından belirlenen 3 önemli ana güzergâh olan pilot bölgelerde yapıldı. Uygulamayla, boydan boya trafik lambalarının rengine bürünen sinyalizasyon direkleri, caydırıcı özelliğiyle sürücülerin kırmızı ışıkta geçmelerine engel oluyor ve daha dikkatli olmalarını sağlıyor.

10 Oca 2019 - 10:06 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.