Kur'anı Kerim’in arkasına sığınma Zeki Canşi, ayıp ayıp…

AKP milletvekili aday adaylarından olan Zeki Canşi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir markete gidenleri potansiyel tecavüzcü yaptı. Şimdi bununlada yetinmedi, Kur'anı Kerim’in arkasına sığınarak kendini haklı çıkarmaya kalktı.

AKP milletvekili aday adaylarından olan Zeki Canşi, susup özür dileyecek yerde patavatsızlığı elinden bırakmadı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Zeki Canşi, Kocaeli Üniversite'si yolu üzerinde açılacak olan Migros adlı markete kafayı taktı. Bu markette içki satılıyormuş, zaten üniversite öğrencilerin de durumun belliymiş, içip içip kızları taciz edip tecavüze yeltenirlermiş...

Böyle saçmasa sapan yorum yapan Çanşi’ye elbette tepki gecikmedi. Normal şartlarda böyle beyin yakan bir yorum yapan, akıl ve izan sahibi bir kişi özür dileyip susar. Peki Zeki Canşi ne yaptı dersiniz? Haber yapan bizlere, kendini eleştirenlere cevap vermeye kaktı. Hem de Kur'anı Kerim’in arkasına sığınarak…

Ayetlerden alıntı yaparak aklı sıra baskın çıkmaya çalışan Zeki Canşi, kendini haber yapanları ise “şark kurnazı” olmakla suçladı. Ona göre, “cımbızla iki kelime çekerek” istismar etmişiz. Sayın Canşi, yazdıklarınız aleni ortada, onda iki kelime çeksek te, iki cümle okusak ta sonuç aynı.

Kocaeli Üniversitesinde okuyan kaç öğrenci var sizin haberiniz var mı? Şimdi tüm öğrencileri potansiyel tecavüzcü, alkolik yapın sonrada Kur'anı Kerim’in arkasına sığınarak kendinizi haklı çıkarmaya kalkın.

Hadi her şeyi geçtik, mensubu olduğunuz AKP’nin de üniversite gençliği var. Onlarda mı alkolik, onlarda mı tacizci? Çırpındıkça batıyorsun Zeki Çanşi.

İşte Zeki Canşi’ni akla ziyan o cevabı, aynen yayınlıyoruz…

“Sosyal medyadaki hesabımda, üniversite yakınında açılacak olan bir markette içki reyonunun olması ihtimaline karşı yetkilileri uyaran ve üniversite gençliğini içkiden sakındıran ve içkinin insanları sevk ettiği olası suçlara vurgu yapan bir paylaşım yapmıştım. 

Tabi, bu paylaşımımdan iki kelimeyi cımbızlayarak kamuoyunu yanıltmaya çalışan bazı arkadaşlar oldu. Onlar ne dediler. Ne yapmak istiyorlar, esas maksatları nedir? Onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum, ona girmeyeceğim. Lakin, kamuoyunu bilgilendirmek maksadıyla aşağıdaki bu açıklamayı yapma ihtiyacını hissettim. 

Öncelikle bu meselenin dini ve sosyolojik boyutu var. Önce dini boyutunu ele alalım. 

Bakınız, Maide suresinin 90 ve 91. ayetleri içki hakkında neler söylüyor?

“Ey iman edenler (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz” Maide:90

Devamı olan ayet-i Kerimde ise, “Oysaki şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza kin ve düşmanlık sokmak; sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Siz hala vaz geçmeyecek misiniz?” buyurmaktadır. 

Peygamberimiz de: “İçki bütün kötülüklerin anasıdır” ve “Sarhoş eden her şey haramdır” buyurmuşlardır. 

Mademki, aklı örten şeytan işi pisliktir, mademki şeytan, içki ile aranıza kin ve düşmanlık sokmak ister ve mademki içki tüm kötülüklerin anasıdır, o halde gençliğimizi bundan sakındırmak niçin kötü olsun ki?

Kısaca, sosyolojik boyutu ise, Bu içki yüzünden nice haneler virane olmuş, nice yuvalar yıkılmış, nice aileler dağılmış ve insanlar perperişan olmuş. İçki içip de karakola düşen kişinin ilk savunması: “Komiserim, alkollüydüm, ne yapıp ettiğimi hatırlamıyorum, aklım başımda değildi” şeklindedir. Keza, mahkemeye düştüğünde de, aynı şeyi hakime söylediğine çoğunuz tanık olmuşsunuzdur. Esas sakındırmak istememdeki temel gayem bu idi ve bu paylaşımı o saikle yaptım. Yoksa topyekûn bir gençliği ilzam eden ve onların manevi hükm-ü şahsiyetini tahkir eden, tezyif eden bir maksadım yoktur, olamaz da. Tabi, o metnin içinde belki maksadımı aşan ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet veren bir iki kelime olabilir/olmuştur da Ama, cımbızla içinden bir iki kelime çıkartıp şark kurnazlığıyla “vurun abalıya” şekline dönüştüren istismarcıların, üzerinden tepinmeye müsait hale getirmiş ise, o da o istismarcıların sorunu. 

Her şeye rağmen, şayet bu paylaşımımdan dolayı alınganlık gösterip üstüne alınan gençlerimiz olmuşsa, onlardan özür diler helallik talep ediyor saygılar sunuyorum.”

#

14 Ara 2017 - 16:30 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

02

Yahya Özge Zengin - Birincisi yaptığı paylaşıma Kuranı Kerim'den ayet bulup o ayetle açıklık getirilebiyorsa zaten haklıdır. Haklılık çabası içinde değildir. İkincisi Olayı genele çıkarıp öğrencileri kışkırtmak ve olayı farklı yönlere çekip topluma farklı yansıtmada ki gayenizi anlamış değiliz! Son zamanlarda artan rahatsız edici haberler yeteri kadar rahatsız etmedi mi acaba?

Beğen(2)

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 16:30
01

Mehmet ataş - Zeki beyin yayınlamış olduğu bu açıklama gayet izahı kolay anlaşılır bir yorumdur.Evet sizin anlamanız açısından Kur'an_i kerim 'den ayetler vermiş olması Kur'an_i Kerim in arkasına sığındı demek değildir.Hadi sığındı olsun bundan iyisimi olur.En azindan sizin gibi kapital sermayenin gücü arkasına sığınıp medet umanlardan olmamış.Zeki bey açık ve net içki tüm kötülüklerin aynasıdır diyor buna taciz tecavüz beyin algı kapasitesinin minimize olmasından kaynakli tüm fena işler dahil.Hele suç işlemeye meyilli şeytanın en çok sevdiği gençlik yakınında böyle bir olgunun olması münasebetiyle şeytana yardımcı olmayalım demiş sizi rahatsız eden tarafı ne onu bilelim çok fazla aydın olmanız mi yada migros kapitalist sermayenin gücü karşısında eriyip gitmenizmi nedir?Bir açıklama da sizden alalım lütfen...

Beğen(1)

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 16:30