Kocaeli’nin kaç öğretmene ihtiyacı var?

Kocaeli’nin kaç öğretmen ihtiyacı olduğu, bununda yanında kaç tane öğretmenin fazlalığı Sayıştay raporu ile ortaya çıktı.

Sayıştay tarafından hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığına ait denetim raporunda, Kocaeli’deki öğretmenlerin durumu ile ilgili oldukça önemli bir bilgi ortaya çıktı. Rapora göre, mevcut öğretmen kadrolarının il, ilçe ve okullar bazında dağılımında sağlıklı bir planlama yapılmaması nedeniyle bazı bölgelerde önemli sayıda öğretmen fazlası bulunurken, bazı bölgelerde öğretmen ihtiyacı yaşandığı, kimi bölgelerde ise hem öğretmen fazlasının hem de ihtiyacın birlikte söz konusu olduğu tespit edildi.

Rapora göre Kocaeli’de norm kadro sayısı, 20 bin 827 olduğu belirtildi. Bunun yanında Kocaeli’deki öğretmen sayısı ise 18 bin377 olduğu belirtildi. Bu rakamlara göre Kocaeli’nin 2 bin782 öğretmene ihtiyacı var. Öğretmen ihtiyacının yanında ise planlama eksikliği sebebiyle 332 öğretmenin ise fazla olduğu tespit edildi.

#

10 Eki 2018 - 19:30 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.