Kocaeli’nin hava izleme istasyonları nereye kayboldu?

Kocaeli’de kurulu bulunan Çevre Bakanlığı’nın hava kirliliğini ölçmek için kullandığı izleme istasyonları ortadan kayboldu.

Kocaeli’de çok ilginç bir gelişme yaşandı. Çevre Bakanlığı tarafından Kocaeli’ne, hava kirliliğini takip etmek için 13 ayrı hava izleme istasyonu kurulmuştu. Bu hava izleme istasyonları ile Kocaeli’nin havası sürekli olarak kontrol ediliyor. Bu ağ içinde Kocaeli’nde kurulu 13 istasyonlardan alınan veriler anlık olarak değerlendiriliyor. Bu 13 ayrı ölçüm istasyonundan alınan verilere göre Kocaeli’nin havası ile ilgili bilgi sahibi olunabiliyordu.

Ama ilginç bir biçimde bu istasyonların 10 tanesi birdenbire ortadan kayboldu. 13 hava izleme istasyonunda sadece Dilovası’nda bulunan 3 ve İzmit’te bulunan 1 istasyon kaldı. Özellikle son günlerde hep riski derecede değer veren İzmit’te kurulu 2 istasyonun görülmemesi endişe yarattı. Kayıp istasyonlardan 7 Kasım’dan beri veri alınamıyor.

Hali hazırda verilerin okunabildiği İzmit merkezde bulunan hava izlem istasyonu yine kirlik alarmında. İzmit’te 3 günden beri havadaki zararlı partikül madde oranı ulusal sınır üzerinde çıkmış durumda. Bunun yanında Dilovası OSB’de bulunan 3 hava izleme istasyonun verileri normal çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait bu hava izlem istasyonlarına ne oldu, neden kapatıldı. Bu soruya yetkilerin acil cevap vermesi ve gerekli çalışmayı acil yapması gerekiyor.

11 Kas 2019 - 12:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.