Kocaeli’den Emine Erdoğan’a suç duyurusu!

İzmitli iş adamı Mehmet Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmitli işadamı ve Vatan Severler Hareketi Dernek Başkanı Mehmet Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Avcı suç duyurusunda, Erdoğan’ın bir konuşmasında, “Yeryüzünde halife olmanın sorumluluğunu taşımaktayız” sözleri nedeniyle, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avcı, “Türkiye Cumhuriyetinde 3 Mart 1924 itibariyle Hilafet ve Halifelik makamı yoktur. Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile bu makam kaldırılmıştır. Ayrıyetten 13 madde ile düzenleme yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 2. Maddesi Laiklik ilkesidir ve burası Hukuk devletidir.

Sayın Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan Türkiye'de halifelik makamı sorumluluklarını üstlendiklerini hilafetin olduğuna dair canlı yayında konuş ve videosunu da ek dosyaya koyduk. Sayın Savcı il başta şaşırmıştır. Sonradan kabul etmiştir ve havaleyi yaptı.

Türkiye Cumhuriyetinde paralel bir devlet, paralel bir yapı, paralel bir makam olamaz, olması da mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin en son girmiş olduğu Suriye operasyonunda 22 İslam Ülkesi Mısır da toplanmak suretiyle Türkiye'yi işgalci olarak belirlemiştir ve deklarasyon yayınlamıştır. Bunların içerisinde en çok gözyaşı döktüğümüz Filistin'de vardır. Filistin, İsrail'le ortak noktaya gelebiliyormuş ve Türkiye'yi eleştirebiliyormuş buda maalesef ortaya çıktı.

Biz Vatan Severler Hareketi Derneği olarak ve Vatan Severler Hareketi Dernek Başkanı olarak Sayın Emine Erdoğan'ın bu yaptığını eleştiriyoruz, kınıyoruz ve kendisini Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunduk. Bundan sonra hiç kimse halifelik makamı ile ilgili hayal kurmamasını ve Türkiye Cumhuriyeti değerlerine sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.

18 Eki 2019 - 20:07 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.