Kocaeli’de suya indirim yok…

İSU Genel Kurulu'nda CHP, Kocaeli genelinde suya yüzde 40 indirim istedi...

İSU Genel Kurulu, bugün Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel kurulda CHP, adına Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, suya indirim istedi. Önergede, "İSU'nun görev ve sorumlulukları ile ilgili 2560 sayılı kanunun 2 nci maddesine göre, "içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının her türlü yer altı ve yer ustu kaynaklanndan sağlanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması” yazmaktadır.

Yani iSU'nun asıl amacı kâr değil, vatandaşa hizmet etmektir. Kocaeli ilinin su ve kanalizasyon ihtiyacını karşılan İSU'nun, 2018 yılı faaliyet kârı 179 milyon 585 bin 802TL'dir. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıtılar göz önüne alınarak, Mayıs 2019 itibari ile Kocaeli genelinde konut, sanayi ve ticari işletmelerde kullanılan içme suyu kullanımında net yüzde 40 oranında indirime gidilmesini talep ediyoruz.

İçme suyunun kutsal bir hak olduğunu düşünürsek, vatandaşın bir nebze rahat nefes alması için yapılacak bu su indiriminin, Kocaeli halkına fayda sağlayacağını düşünüyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak vermiş olduğumuz önergenin İSU genel kurulunda gündeme alınarak, meclis onayına sunulmasını talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Önerge, AK Partili ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi ve gündeme alınmadı.

Tahir Büyükakın, “2018 yılında zaten zam uygulanması yapılmadı. Bunun İSU’ya maliyeti 150 milyon YL civarında oldu. Yani vatandaşa bir katkı yapıldı. Kocaeli, diğer belediyelerle kıyaslandığı zaman 20’nci sırada. Yani zaten su fiyatları kentimizde uygun.

Daha yapılması gereken ciddi yatırımlar var. Sizin teklifinizi anlıyorum. Yüzde 40 indirim yapalım dediniz. Siyasi bir teklif yaptınız. Ancak mali raporlara baktığımız zaman bunun popülist bir yaklaşım olduğunu düşünüyoruz. Bunu da siyasi yarış haline getirip İSU’yu yatırım yapamaz hale sokamayız.

Siz muhalefet rahatlığıyla siyaset yapıyorsunuz. Ancak biz iktidarın sorumluluk bilinciyle bu önergenizi reddediyoruz” dedi ve suya indirim önergesi oy çokluğuyla reddedildi.

16 May 2019 - 19:05 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.