Kocaeli’de hükümlüler, camileri temizleyecek!

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Kocaeli İl Müftülüğü, denetimli serbestlik yükümlülerinin iyileştirilmesini ve topluma uyumunu kolaylaştırmak amacı ile ‘Arınmak Yeniden Başlamaktır’ projesinin protokolü imzalandı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz ve Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ‘Arınmak Yeniden Başlamaktır’ projesinin protokolünü imzaladı. Proje ile hakkında kamu hizmeti yükümlülüğü bulunan kişiler, İl Müftülüğünce belirlenecek camilerde görevlendirilecek. Proje ile hem camilerin temizliği ve çevre düzenlemesinin yapılması planlanmakta, hem de yükümlülere manevi rehberlik edilerek bireysel ve sosyal sorunlarıyla yakından ilgilenilip rehabilitasyon sürecinin kolaylaştırılması amaçlanmakta.

Projeye kapsamında ‘Peygamberimizin Hayatı’ isimli bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan yaklaşık 120 yükümlünün her birine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Peygamberimizin Hayatı’ isimli eseri hediye edilerek, bilgi yarışmasındaki sorular bu kitapta yer alan bilgiler çerçevesinde hazırlandı. Bilgi yarışmasında dereceye giren yükümlülere, Cumhuriyet Başsavcısı Korkmaz ve İl Müftüsü Doğan tarafından ödülleri verildi.

İl Müftüsü Doğan, Allah’ın tövbe kapısının inanan herkese her zaman açık olduğunu vurguladı. Doğan, bilgi yarışmasında her ne kadar sadece bir kişi birinci olabilse de yarışmaya katılan herkesin zaten kazanmış olduğunu ifade etti. Cumhuriyet Başsavcısı Korkmaz ise denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin eğitim ve iyileştirmelerinin Cumhuriyet Başsavcılığının gözetiminde aktif bir şekilde devam ettiğini, yükümlülerin sık sık mesleki kurs, rehberlik ve iyileştirme çalışmalarına katılmalarının sağlanıp, suçtan uzak durmalarının temin edildiğini, kamu kurumları ile yapılan işbirlikleriyle topluma faydalı işler meydana getirmelerine fırsat sunulduğunu ve bugün imzalanan protokol ile de bu sürecin daha etkin bir şekilde devam edeceğini belirtti.

15 May 2019 - 11:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.