Kocaeli’de halk otobüslerinde önlemler alındı… Her koltukta sadece bir kişi oturtuluyor

İçişleri Bakanlığı tarafından toplu taşıma araçları ve marketlere yönelik gönderilen ek genelge kapsamında İzmit´teki toplu taşıma araçlarında yolcular sınırlandırılırken, marketler de belirtilen hükümlere göre önlemleri uygulamaya başladı.

İçişleri Bakanlığı ek genelgesinin yürürlüğe girmesinin ardından İzmit´teki toplu taşıma araçları ve marketlerde önlemler uygulanmaya başladı. Şehir içi yolcu taşıyan otobüsler araç kapasitesinin yarısından fazla yolcu kabul etmedi. Marketlerin giriş kısımlarına ise uyarı yazıları asıldı.

Genelge ile başlatılan uygulamayı değerlendiren şehir içi otobüs sürücüsü Yasin Özder, "Araçtaki koltuk sayısı 30 tane ise, biz bunun 15´ine yolcu alıyoruz. Yolcuların da her koltuğa bir yolcu gelecek şekilde oturmalarını istiyoruz. Yolcular arasında olabildiğince mesafeli ve tedbirli bir şekilde yolculuk yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

SÜREKLİ SOKAKTA İNSANLAR VAR 

Araçların dezenfektan bulundurduklarını belirten Yasin Özder, "Dezenfektanlarımız her aracımızda bulunuyor. Gerekli önlemleri biz kendimiz alıyoruz. Yolcularımıza da elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat bazı insanlar bunu anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Sürekli sokakta insanlar var. 65 yaş üzerindekilerin toplu taşıma kullanması yasaklandı. Devletimiz her ihtiyaçlarını evlerine kadar götürüyor. Fakat buna rağmen halen kendileri sokağa çıkıp bir şeyler almaya çalışıyorlar. Biz elimizden geldiği kadar uyarıyoruz. İnşallah bunu da en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

#

24 Mar 2020 - 14:15 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

04

ÜÜnal . - Zaten kural normaldede böyle ama takan kim herkes sorumsuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:15
03

T. C - Yok öyle birşey ben daha bu sabah kalabalık otobüse bindim herkes yanyana oturuyordu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:15
02

Ersoy Kandemir - Bu corona neymiş yahu çok rahat seyahat ettim yıllar sonra,ihi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:15
01

At adam - Ya bırakın.. Bizde otobüse bindik akşam iş Çıkış saati arabada ayakta gittim. Ayıptır ya. Ayrıca markete de bakkalada insanlar doluyor kimse takmıyor. Bi dışarda bekliyoz boşalsında girelim millet bodoslama dalıyor içeri. Bu millet adam olmaz. Cahil hepsi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 14:15