Kocaeli’de eylem var… Metal işçisi sokağa iniyor!

Türk Metal Sendikası, metal sektöründeki grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine sokağa inme kararı verdi. Türk Metal Sendikası, Başkanlar Kurulu kararı doğrultusunda bugün işyerlerinin bulunduğu kent meydanlarında kitlesel basın açıklaması yapacak.

Metal sanayisinde çalışan 130 bin işçiyi kapsayan toplusözleşme için Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile işçi sendikaları arasında devam eden görüşmelerde arabulucu sürecinde uzlaşma sağlanamamıştı. Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası, gelinen durumu değerlendirmek ve bundan sonraki süreçte izlenecek yol haritasını belirlemek için 9 Ocak tarihinde Başkanlar Kurulu'nu Ankara'da topladı.

Toplantıda, işyerlerinin bulunduğu kentlerin meydanlarında kitlesel basın açıklaması yapma kararı alındı. Kararın kamuoyu ile paylaşılmasının ardından MESS görüşme talebinde bulunmuştu. Bu doğrultuda yapılan görüşmelerde MESS daha önce ilk 6 aylık dönem için vermiş olduğu yüzde 3.2 oranındaki zam teklifini yüzde 6.4'e çıkardı. Görüşmede taraflar arasında anlaşma sağlanamazken edinilen bilgiye göre Türk Metal Sendikası bugün işyerlerinin bulunduğu tüm şehirlerde kitlesel basın açıklaması yapacak. Türk Metal Sendikası ilk 6 aylık dönem için yüzde 38.28 oranında zam istemişti.

Kitlesel basın açıklamasının yapılacağı illerden birkaçı şöyle:

* İstanbul Anadolu Yakası-Pendik Sahil Atatürk Meydanı saat 17.00

* İstanbul Avrupa Yakası-Şirinevler Meydanı saat 17.00

* KocaeliGebze-Kent Meydanı saat 16.45

* Kocaeli Gölcük-Anıt Park saat 16.30

12 Oca 2018 - 09:41 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Kocaeli Bülent - Türk Metal inşaAllah o söylediği zamları alsın ki insanlar da biraz olsun rahat nefes alsın. Ancak işin kötü tarafı bu ülke koşullarında emekliye ve asgari ücrete yapılan zamları gördük. Patronlar asgari ücrete zam istemedi diye asgari ücrete zam yapılmadı. Türk Metal bilmiyor mu sanki aynı patronların işçiye bu kadar zam veremeyeceğini. Bal gibi de biliyor. %38 zammı MESS zaten vermez Türk Metal kendini kurtarmanın derdinde. Geçen sefer olduğu gibi istifa furyasına maruz kalmamak için ben istedim ancak patronlarınız vermedi diyecek ve kendini aradan kurtaracak. Olan bir çok işçi kardeşimize olacak. Sonuçta bir çok işsiz daha piyasaya katılacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ocak 09:41