Kocaeli’de bu fabrikalar neden yanıyor?

2018 yılının ilk 6 aylık döneminde endüstri tesislerinde gerçekleşen yangın ve patlamalarda en az 5 işçinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Kocaeli’de ise 12 fabrikada yangın ve patlama meydana geldi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından yapılan çalışmada, 2018 yılının ilk 6 aylık döneminde endüstri tesislerinde 137 yangın ve patlama vakası gerçekleştiği, bu yangın ve patlamalarda en az 5 işçinin hayatını kaybettiği, 103 işçinin yaralandığı belirtildi. Oda açıklamasında, mesai saatleri dışında yaşanan olayların bilançonun çok daha ağır olmasını engellendiğine vurgu yapıldı.

2018 yılının ilk 6 ayında yangın ve patlamaların sektörel dağılımına bakıldığında sırasıyla metal, tekstil, plastik ve gıda sektörlerinde yoğunluk görüldüğüne işarte edilen açıklamada  şu ifadelere yer verildi “Tespit edilen yangın ve patlamaların 31 tanesi metal (yüzde 22,6), 27 tanesi tekstil (yüzde19,7), 22 tanesi plastik (yüzde16), 21 tanesi (yüzde 15,3) gıda sektörlerinde faaliyet gösteren endüstriyel tesislerde gerçekleşmiştir.”

İllere göre dağılım incelediğinde ise İstanbul 22, Kocaeli 12 ve Sakarya’da 11 adet endüstriyel yangın ve patlamanın meydana geldiği belirtilerek, Marmara bölgesindeki yangın ve patlamaların toplamın yüzde 43’ünü kapsadığını, endüstrinin yoğun olduğu Marmara bölgesinde yangın ve patlamaların sayısının fazlalığı şaşırtıcı olmadığını ancak bu bölgede alınan önlemler, yapılan çalışmalar ve denetimler daha da yoğunlaştırılması gerektiğinin görüldüğüne vurgu yapıldı.

15 Ağu 2018 - 08:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.