Kocaeli’de 300 kişi alınacak… Bekçi alım şartlarında genelevi vurgusu!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 81 il genelinde 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı için başvuru şartlarını açıkladı. Kocaeli'de ise 300 bekçi alımı yapılacağı belirtildi. Bekçilik şartlarında, başvuranın kendisinin veya eşinin genelevde çalışmamış olma şartı da var

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, adaylar 18 Mart-1 Nisan 2019 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabilecek. 2019/1. dönem çarşı ve mahalle bekçiliği için başvurmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, en az lise veya dengi okul mezunu olması gerekiyor. En az 167 cm boyunda olması gereken adayların, beden kitle indeksi sınırı da 18 (dahil) ile 27 (dahil) arası olarak belirlendi. Şartlar arasında başvuru yapanın kendisi ve eşinin genelev ve birleşme yeri gibi alanlarda çalışmamış olmak, aracılık yapmamak gibi şartlar dikkat çekti.

Adayların; başvuru yaptığı ilin sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet etmesi, 18 yaşını tamamlamış, 31 yaşından gün almamış olması, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı ias veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmaması, Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmaması, kamu haklarından mahrum olmaması, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmaması, memuriyete engel bir halinin bulunmaması, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engelinin bulunmaması, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıması gerekiyor.

GENELEVİ BİRLEŞME YERİ V.B.

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olması, hakkında genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olması, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmaması veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olması da aranan şartlar arasında.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmaması gereken adayların, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olması, terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olması, herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmaması ve güvenlik soruşturması ile arşiv araştırmasının olumlu olması gerekiyor. Açıklamada, adayların alıma ilişkin ayrıntılı bilgiye Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi www.pa.edu.tr üzerinden ulaşabilecekleri belirtildi.

17 Mar 2019 - 11:08 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.