“Kocaeli’de 2 bin 500 FETÖ dosyası var”

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Kocaeli Koz’a yaptığı özel açıklamada, ilimizde 2 bin 500 FETÖ dosyası olduğunu söyledi. Korkmaz, 2019’da ağırlıklı olarak askerlerin ankesörlü telefon görüşmeleri dosyasına yoğunlaşacaklarını ifade etti

“Kocaeli’de 2 bin 500 FETÖ dosyası var”
“Kocaeli’de 2 bin 500 FETÖ dosyası var”
Haber albümü için resme tıklayın

Yaklaşık 4 ay önce ilimize atanan Kocaeli Başsavcısı Habip Korkmaz, Kocaeli Koz Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Karabulut, İdari İşler Sorumlusu Yüksel Demirdaş ve Sebahattin Aydın’ı makamında misafir etti. Korkmaz, ziyarette önemli bilgiler de verdi. Kocaeli’de kurumsal bazda FETÖ soruşturmalarının bittiğini ifade eden Korkmaz, 2019 yılında yapılacak çalışmaları da sıraladı.

KURUMSAL BAZDA SORUŞTURMALAR BİTTİ

Korkmaz, “FETÖ soruşturmaları kapsamında askerlerin ankesörlü dosyası gündemimizde. 300-400 askere işlem yapıldı. Önümüzdeki 1 yılı da buna ayırdık. Kocaeli’de toplam 2 bin 500 FETÖ dosyasına 5 savcı bakıyor. Birçoğu inceleme. Kurumsal bazda da soruşturmalar bitti” dedi.

BU KANUNLA MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Korkmaz, ihbarlar konusunda da önemli bilgiler verdi. Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun değiştiğine işaret eden Başsavcı Korkmaz, “Yapılan ihbar soyutsa, soruşturma açılmıyor. Devlet personel alımında vatandaşın mağduriyet yaşamaması için birtakım önlemler alındı. Kişinin lekelenmeme hakkını korumak için 1 yıldır ihbarları UYAP’a değil, ihbar sistemimize kaydediyoruz. Normal suçlarda da, örneğin kirasını alamayan biri başvurdu. Dolandırıldığını söylüyor. Önceden bunu UYAP’a giriyorduk. Şimdi ihbara kaydediyoruz” diye konuştu.

YENİ ADLİYE BİNASININ DURUMU

Her gelen başsavcının gündeminde olduğu gibi yeni bir adliye binası Başsavcı Korkmaz’ın yakın  takibinde. Korkmaz bu konuyla ilgili ise, “Geçtiğimiz aylarda 18 hakim 7 cumhuriyet savcısı atandı. Kullanacak yerimiz kalmadı. Sıfırdan 7 mahkeme kuruldu. Duruşma salonların iptal ettik. 2 mahkeme bir salonu kullanacak. O kadar sıkıntıdayız. Projemiz çiziliyor. Proje temmuzda teslim edilecek. Ardından ihale yapılacak. Şehir büyüyor, yargı da büyüyor. 81 hakimimiz var” bilgilerini verdi.

31 Ara 2018 - 15:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.