Kocaeli itfaiyesi İstanbul'a yardıma gitti

Tuzla'da kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada yangın çıktı. hızla büyüyen yangın için Kocaeli’den de çok sayıda itfaiye ekibi gitti.

Tuzla'da kimyasal üretim yapan fabrikada çıkan yangın yangın çıktı. Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Ema Kimya Sistemleri-Huntsmann'a ait fabrikada çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Zaman zaman patlamaların da yaşandığı fabrikada yangının sıçraması nedeniyle alev alan itfaiye aracındaki yangın da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.Fabrikadan çıkan yoğun duman gökyüzünü kaplarken yangın sırasında zaman zaman patlamalar meydana geldi. Yangın için Kocaeli’den den çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye gönderildi.

Bölgeden gelen bilgilere göre içi kimyasal maddelerle dolu olan tankerler patlamanın ardından havaya savruldu. Savrulan tankerlerden birisi itfaiye aracının üstüne düşerken diğeri boş araziye savruldu.

İstanbul Valiliği, Tuzla'daki yangında 7 kişinin dumandan etkilendiğini 2 itfaiyecinin ise patlamada yaralandığını açıkladı.

İstanbul İtfaiyesi Daire Başkanı Ali Karahan, ''Yangına müdahale sırasında bir patlama oldu. Şarapnel parçaları ormana doğru gitti. Bölgede ikinci bir patlama olması ihtimaline karşı önlem alınıyor. İtfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürürken yangın söndürme helikopteri de geldi" dedi.

18 Eyl 2019 - 16:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.