Kocaeli Demokrasi Girişimi:'Mücadelemizi genişleteceğiz'

Kocaeli Demokrasi Girişimi, geçtiğimiz Pazar günü yaptığı etkinliğin ardından değerlendirme açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Kocaeli Şubesinde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Kocaeli Demokrasi Girişimi sözcüsü Bekir Yurdagül, "Referandum sürecinin verdiği moralle ve demokrasi mücadelesinin gerektirdiği sabır ile mücadelemizi daha da genişletme kararlığını ilan ediyoruz" dedi.

Kocaeli Demokrasi Girişimi, referandum sonrası yol haritasını belirlemek üzere 14 Mayıs tarihinde Doç. Dr. Murat Sevinç’in de katıldığı “Hayır Bitmedi, Demokrasi İçin Biraradayız” başlıklı bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantının değerlendirmesini yapan Yurdagül, "Toplantıda, referandum sürecindeki bütün eşitsizliklere ve baskılara rağmen ve ekonomik teşviklerle halkın oyu satın alınmak istenmesine rağmen, hayır blokunun kaybetmediği vurgulanmıştır. Dahası referandum sürecinde tek adam rejimine karşı daha önce bir arada görmeye alışık olmadığımız değişik görüş ve aidiyetlerden milyonlarca yurttaşımız yeni bir uyum ve bir arada durma deneyiminin ilk adımını atmıştır. Bundan sonra iktidarın bu bloku dağıtma gayretlerini boşa çıkarmak başlıca görevimiz olacaktır. Bu yolda demokrasinin siyasal ve kültürel boyutları yanında yeterli gelir, işsizlik, sağlık ve eğitim sorunlarını kapsayan sosyal boyutunu savunmak da demokrasi cephesini genişletecektir" dedi.

'DEMOKRASİ MÜCADELESİ UZUN ERİMLİDİR'

Kocaeli Demokrasi Girişimi olarak referandum sürecinde, çeşitli eksiklere rağmen, başarılı bir kampanya yürüttüklerini vurgulayan Yurdagül, "Farklı siyasal kimlik ve aidiyetlerden gelen bizler sadece kamu önünde birlikte fotoğraf vermedik, dayanışma içinde ve özveriyle birlikte iş yapabilme kabiliyetimizi de gösterdik. Demokrasi mücadelemize, uzun erim ve sabır gerektirdiği bilinciyle, düzenli toplantılarımız, uzman görüşlerine kürsü açacağımız konferanslarımız, mahalle ziyaretlerimiz ve sürekli bir izleme ve deşifrasyon faaliyeti ile devam edeceğiz. Yerel sorunlar ve ülke-ölçekli sorunlar karşısında, gerektiğinde, şiddet içermeyen, aktif veya pasif biçimlerde eylemler örgütlemeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda açlık grevlerine de dikkat çeken Yurdagül, "KHK ile işsiz bırakılan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevlerinin kritik günlere geldiğini kamuoyuna bir kez daha hatırlatıyoruz ve AKP hükümetini, hukuksuz şekilde uyguladığı ve onbinlerce insanın işsiz bırakılmasına yol açan KHK’ları geri çekmesi konusunda uyarıyoruz" dedi.

Yurdagül son olarak toplantıda söz alanların ifade ettikleri bazı görüşleri de şöyle sıraladı:

* Siyasal iktidarın demokrasi ve insan haklarına aykırı uygulamalarına karşı tüm toplumsal muhalefetin birleşmelidir.

* Referandumdaki hayır bloğunun olabildiğince bir arada tutulmaya çalışılmalıdır.

* Kürt yurttaşlarımızın demokrasi mücadelesine katkısı teslim edilmelidir.

* Ülke ölçeğinde demokrasi girişimleri teşvik edilmelidir.

* Kocaeli özelinde örgütlü demokratik çevrelerin koordinasyonu sağlanmalıdır.

* İslami demokrat çevrelerle işbirliğine özel önem verilmelidir.

* Yerel sorunlara önem verilmelidir.

* Kadınların ve gençlerin yeni mücadele deneyimleri ve enerjileri ile katılımı sağlanmalıdır.

* Toplantı, konferans, ve mahalle ziyaretlerine devam edilmelidir.

* Şiddet içermeyen eylemlerle iktidarın uygulamalarına karşı en geniş kesimler harekete geçirilmelidir.

* Kocaeli Demokrasi Girişimi meclis ve komisyonlarında hiyerarşi içermeyen, esnek ve tüm katılımcıların kararlara etki etmesini güvenceye alan mevcut işleyişe devam edilmelidir.

#

17 May 2017 - 14:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.