Koca ilçede neredeyse icralık olmayan tarla kalmadı!

Koaceli’nin tarım yapılan en önemli ilçesi olan Kandıra’daki icralık tarım arazilerine 46 tane daha katıldı. Köylünün elinde alınan araziler icra yoluyla satılıyor.

Kocaeli ülkenin en önemli sanayi kentlerinden biri olması rağmen çok fazla tarım yapılan bölgesinde bulunuyor.  Kocaeli’de tarım denilince akla gelen ilk ilçe ise kuşkusuz Kandıra. Özellikle fındığı meşhur olan Kandıra’da bunun yanında pek çok ürün ekilip biçildiği tarlalar mevcut. Köylü elindeki imkânlarla tarlasını ekmeye ürün yetiştirmeye çaba serf ediyor ama son aylarda peş peşe icralık olan tarım arazileri durumun vahametini ortaya koyuyor.

Kandıra’da son aylarda yüzlerce tarım arazisini satışı ile ilgili ilan çıktı. Çeşitli büyüklükteki bu tarım arazilerinin neredeyse tamamında tarımsal faaliyet yapılıyor. Oldukça değerli olan bu araziler belirlen çeşitli bedellerle satılacak.

Kandıra’daki icralık tarım arazilerine 46 tane daha katıldı. Kandıra (Sulh Hukuk Mah.) Satış Memurluğu tarafında verilen ilana göre, 46 adet tarım arazisi satılacak. Binlerce lira değer biçilen bu tarım arazileri için ilk satış ihalesi 26-27 Nisan tarihinde yapılacak. İkinci satış günü ise 23-25 Mayıs olarak belirledi.  

Köylünü topağı kaybedecek, icardan satılacak kadar kötü bir duruma düştüğü Kandıra’da bundan sonraki süreçte benzer pek çok satışın daha yaşanacağı ifade ediliyor. Doğru düzgün ürün ekemeyen, ektiği ürünü ise satamayan köylüyü zor günler bekliyor.

23 Mar 2018 - 11:15 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.