KO-MEK’ten bahar havasında final

KO-MEK’le Gönülden Renkler projesi ile farklı renklerin bin bir tonunu sergilerine yansıtan KO-MEK, Körfez ilçe sergisi ile final yaptı.

KO-MEK’ten bahar havasında final
KO-MEK’ten bahar havasında final
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kursiyerlerin sabır ve beceri ile birleşen emeklerinin sonunda hazırladıkları el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği KO-MEK ilçe sergileri, Körfez ilçe sergisi ile son buldu. Farklı renkleri ilçe sergilerinde ön plana çıkararak ürünlerini sergileyen KO-MEK, yeşil rengin bin bir tonu ile Körfez ilçe sergisinde bahar havası yaşattı. Birbirinden sürpriz köşelerin ve farklı temaların oluşturulduğu sergi ziyaretçilerden tam not aldı.

Körfez Kültür Merkezi’nde açılan sergiye; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt ve ilçe protokolünün yanı sıra kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa ayrıca Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın eşlerinin yanı sıra protokol eşleri katılarak sergiyi gezdiler.

Açılış öncesinde “Çocukta Okul ve Aile İlişkisi Nasıl Olmalı?” konulu seminer veren Pedagog Gözde Erdoğan, anne babaları uyardı. Erdoğan konuşmasında çocuklarınızın okuldaki arkadaşları ile ve öğretmenleri ile olan ilişkilerine karışmayın. Aynı şekilde öğretmenlere de uyarılarda bulunan Erdoğan, lider olarak okulda ya da sınıfta ilk önce sizler bir şeyleri değiştirmelisiniz diye ifade etti.

Yaşadığı zorlu günlerden sonra KO-MEK sayesinde hayata oğlu Emre ile yeniden tutunan kursiyerimiz Münevver Kabakoz, yaşadığı anılarını anlattı. Engelli oğlu Emre ile sahneye çıkan Münevver Kabakoz, “Hayatım tam alt üst olmuşken oğlumla birlikte KO-MEK ile tanıştık. KO-MEK hem oğluma hem de bana ikinci bahar gibi geldi” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Münevver Kabakoz daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na Şehit Ömer Halis Demir’in resminin yer aldığı tabloyu hediye etti.

KO-MEK projesinin bir aile okulu projesi olduğunu ifade eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, belediyeciliğin sadece yollar yapmak olmadığını belirterek Büyükşehir Belediyesinin, yaptığı çalışmalarda ilham kaynağı olduğunu ifade etti.

Programda son olarak konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sağlığa dikkat çekerek spor yapmanın ve düzenli beslenmenin önemine değindi. Milleti yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile yıllardır çalışmalarını sürdüklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “çalışmak her türlü hastalığın ilacıdır KO-MEK’te eğitim alan kursiyerlerde buralarda ortaya koydukları başarılı çalışmalar sayesinde ürünlerini sergiliyorlar.” dedi.

Konuşmasının sonunda Başkan Karaosmanoğlu artık geleneksel hale gelen ve KO-MEK’te paylaşma ve birlikteliğin sembolü olan KO-MEK Bohçası bu yıl evlenecek nişanlı bir kızımıza hediye edildi. Öte yandan sergi açılışında KO-MEK’in bir süredir üzerinde titizlikle çalıştığı KO-MEK VEFASI Projesi içinde okullara hediyeleri takdim edildi. KO-MEK bu kapsamda, emeğinin zekâtını, imkanları dahilin de, ihtiyaç sahibi kişi ve kuruluşlar için oluşturmaktadır. Körfez İlçesinde yer alan TÜPRAŞ İlkokulu ve 17 Ağustos İlkokullarına tül, güneşlik ve sıra örtüsü teslim edildi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini açılışa katılan protokol ve kursiyerlerle birlikte kesen Başkan Karaosmanoğlu daha sonra sergi alanını ziyaret etti. Ürünleri tek tek inceleyerek bilgi alan Karaosmanoğlu, kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Geleneksel kültürümüzün ve el sanatlarımızın en önemli örneklerinden olan İğne Oyasının yanı sıra ipek iplikten iğne ile oluşturulan üç boyutlu kenar dantellerinin yer aldığı sergi 3 gün boyunca Körfez Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

KO-MEK’te bu yıl, 42 Kurs Merkezinde 217 farklı branşta 52.449 kursiyer ile eğitimler devam etmektedir. Şimdiye kadar; 523.502 kursiyer, 38 farklı meslek alanındaki 327 branşta eğitime katıldı. Körfez ‘de, 4 KO-MEK Kurs Merkezi bulunmakta. Sadece Körfez İlçesindeki KO-MEK Kurs Merkezlerinde 2017- 2018 eğitim öğretim döneminde 48 Usta Öğretici, 4.802 kursiyer ile eğitim devam ediyor. Körfez İlçesindeki KO-MEK Kurs Merkezlerinde, toplamda 51.211 kursiyer eğitim almış olacak.

14 May 2018 - 11:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.