KO-MEK, Gebze’ye renk kattı

Başkan Karaosmanoğlu, kursiyerler ve protokol üyelerinin eşliğinde, Gebze KO-MEK İlçe Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. El emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı stantları gezen Başkan Karaosmanoğlu, kursiyerleri başarılarından dolayı kutladı.

KO-MEK, Gebze’ye renk kattı
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının bir yıllık emeğinin gözler önüne serildiği ve bu yıl “KO-MEK’le Gönülden Renkler” teması ile hazırlanan ilçe sergileri kervanına Gebze de eklendi. Gebze Kurs Merkezi, her ilçenin farklı bir renkle katıldığı sergi açılışlarına, baharın en güzel rengi olan mor ile katıldı. Vatandaşların ve ilçe protokolünün ilgi gösterdiği ilçe sergisi açılışında kursiyerleri, her zaman olduğu gibi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yalnız bırakmadı. Kursiyerlere seslenen Başkan Karaosmanoğlu,  “Hayatın her anı yeni bir şey öğrenmemiz gereken andır. Öğrenmenin, eğitimin yaşı yok. Biz de bu amaca, KO-MEK ile hizmet veriyoruz. Hamdolsun, her yıl 50 bin kardeşimiz Kocaeli’nde bu eğitiminden yararlanıyor” dedi.

Gebze İlçe Sergisi açılışı Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış öncesinde yazar ve neyzen Hakan Mengüç, “Pozitif Düşünce ve Stres Yönetimi” konulu bir konuşma yaptı. Söyleşisi sırasında konuklara zaman zaman ney üfleyen Hakan Mengüç, neyin ve insanın birbirine benzeyen hikâyesini anlattı. “Stresi en çok alan unsurlardan biri ney sesidir” diyen Hakan Mengüç, “Pozitif, düşünce deyince batıya gitmeye gerek yok, Mevlana’nın o kadar güzel sözleri var ki; bu sözler aklımıza, kalbimize ve ruhumuza hitap eder” dedi.

Mevlana’nın, “Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar. Ama unutma ki, rengârenk gökkuşağı yağmurdan sonra çıkar” sözünü hatırlatan Hakan Mengüç, “Eğer bir şeye ulaşmak istiyorsak çalışmalıyız. Buna sabır deniyor. Biz sabrı, hiçbir şey yapmamak olarak algılıyoruz. Şems; ‘Sabretmek öylece durup beklemek değil, ileri görüşlü olmak demektir. Dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü tahayyül edebilmektir’ diyor. Sabretmek, başkalarının gürültüsünü değil kendi kalbinin sesini dinlemek demek” dedi.

Konuklar ve kursiyerler tarafından ilgiyle izlenen konuşmanın ardından, yazar neyzen Hakan Mengüç’e teşekkür çiçeği takdim edildi.

Sergi açılışı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun alana gelmesiyle başladı. Açılışa, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Gebze İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Aydın,  ilçe protokolü, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kursiyerler adına işitme engelli Muhammed Karadağ gönüllere adeta taht kuran bir konuşma yaptı. Gül Akdağ’ın tercümanlığında konuşmasını gerçekleştiren kursiyer Muhammed Karadağ, KO-MEK’in hayatına kattığı değerden bahsetti. KO-MEK ile geçen seneki Gebze sergisi açılışında tanıştığını anlatan 19 yaşındaki Muhammet Karadağ, “Hocalarım ve buradaki idareciler benimle çok yakından ilgilendiler. Çok sayıda arkadaşım oldu. İlk kez sinemaya onlarla gittim. Kalabalık bir arkadaş grubuyla bowling oynadım. Sessiz dünyam panayır yerine dönmüştü. Unutamayacağım anılarım oldu. Onların arasında engelim ortadan kalktı.19. yaş günümü büyük bir sürprizle kutladılar. Yaklaşık 10 pasta kestim. Hediyelerim, almak isteyip de alamadığım şeylerdi. Bana işitme testleri yaptırdılar ve işitme cihazı taktırdılar. Az da olsa ses duymaya başladım. Önceden kendimi yalnız ve mutsuz hissederdim. Şimdi ise, şanslı ve mutlu hissediyorum. Bir sergi, bir öğretmen bir kurum hayatımın döngüsü oldu” dedi.

Muhammed Karadağ “KO-MEK’te herkes birer çiçek, birer şükür ve birer gül bahçesi. Hocalarıma, idarecilerime ve bize bu imkânları tanıyan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Açılışta konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, sergide emeğe geçenlere teşekkür etti. KO-MEK’in Gebze için önemine değinen Başkan Köşker, “KO-MEK, Gebze’de binlerce kursiyere meslek edindirmeyi gayret edinmiş bir kuruluştur.  KO-MEK güzel bir aile. İnsanlar buraya geldikten sonra, olumlu anlamda, yapısal ve ruhsal değişikliklere uğruyor. Ben de Başkanım İbrahim Karaosmanoğlu’na, Gebze’ye verdiği önem ve destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

KO-MEK Gebze İlçe Sergisi açılışında son konuşmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, sözlerine, “Sergi açılışımız bereketli olsun. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürümü; Halk Üniversitemize katılan değerli kardeşlerime, kursiyerlerimize iletiyorum” diyerek başladı.

“Hayatın her anı, yeni bir şey öğrenmemiz gereken andır” diyen Başkan Karaosmanoğlu, öğrenmenin, eğitimin yaşının olmadığını kaydetti. Bu amaçla Kocaeli’nin her köşesinde olduğu gibi Gebze’nin de dört ayrı yerinde KO-MEK’i hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Hamdolsun her yıl 50 bin kardeşimiz Kocaeli’nde bu eğitiminden yararlanıyor. Ben kursları ziyaret ediyorum ve görüyorum ki, buraya gelenlerin canı sıkılmıyor. Bir güzel an, zamanı iyi değerlendirme ve dertlerin unutulduğu bir yer oldu bu merkezler. Vatandaşlarımız ‘aile ortamında eğitim görüyoruz’ diyorlar. Farklı branşlarımız var. Vatandaş hangi konuda eğitim istiyorsa biz de o branşta hizmet veriyoruz. Belediye hizmeti sadece yol, park yapmak değil. Asıl hizmet insanı mutlu edebilmektir” şeklinde konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında annelerin önemine de değindi. Bedenen ve ruhen sağlıklı bir toplumun ancak annelerin sağlığı ile mümkün olabileceğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Anne, başöğretmendir. Anneler, çocuklarımıza en güzel şeyleri sizler öğreteceksiniz. Her şey okuldan beklenmez. Siz anneler olarak başöğretmen gibi; bildiğiniz, yaşadığınız bütün faydalı şeyleri çocuklarımıza öğretmelisiniz. En büyük kazanç evladı iyi yetiştirmektir” dedi.

Öte yandan sergi açılışında, evlenecek genç kızlara bohça verme geleneği de gerçekleştirildi. Eylül ayında dünya evine girecek olan Gebze Kurs Merkezi kursiyerlerinden Aleyna Dere, bohçasını Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı. Kursiyer Esra Yılmaz da, arkadaşları adına Başkan Karaosmanoğlu’na hediye takdim etti.

Öte yandan Başkan Karaosmanoğlu, sergiyi gezerken, kursiyerlerin çocukları için oluşturulan Çocuk Oyun Odası’nın minikleriyle karşılaştı. Çocuklar başkan amcaları için burada dans gösterisi gerçekleştirdi. Başkan Karaosmanoğlu da çocukların bu güzel karşılamasına eşlik etti.

# KO-MEK

21 Nis 2018 - 12:16 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.