Kızılay, yardımseverleri desteğe bekliyor

Kızılay “Hilâl Olsun Türkiye” sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde milyonları sevindirecek. Bu yıl Tüm operatörlerden 2868’e RAMAZAN yazıp SMS atarak 10 TL’lik, 1877’ye FITRE veya FIDYE yazarak 23 TL’Iik bağış yapılabilir

Afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay, Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürecek. Modern ve örnek projeler ile Türk Kızılay, hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunuyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla ihtiyaç sahiplerine çeşitli gıda, zekat, fitre ve fidye, aşevleri yardımları hakkında Kızılay şube binasında bilgilendirmelerde bulundu.

Kızılay Şube Başkanı Cengiz İpek yaptığı açıklamada, “Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

BAĞIŞLAR TAKİP EDİLEBİLECEK

İpek konuşmasının devamında, “İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda kolisi, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, “Hilâl Olsun Türkiye” sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde milyonları sevindirecek. Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edebilecek” şeklinde konuştu.

RAMAZAN GIDA KOLİSİ 

Birçok kuruluş ile işbirliği çalışmalarının gerçekleştirilmesinin sonucu olarak 2018 yılında on binlerce gıda kolisi, Ramazan ayı çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 2019 yılı Ramazan ayında hedef her zamankinden daha fazla. Bu kapsamda zincir marketlerde Türk Kızılay adına Gıda Kolileri satışa sunulacak olup, ayrıca Türk Kızılay resmi İnternet sitesinden gıda kolileri bağışları kabul edilecek. Ramazan Gıda Kolilerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek. Ramazan kolisi fiyatları ise küçük koli 65 TL ve büyük koli ise 120 TL şeklindedir.

ZEKÂT, FİTRE VE FİDYE 

Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekâtları Türk Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Vatandaşların fitre ve fidyelerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olan Türk Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı taban fiyat üzerinden fitre ve fidyeleri kabul edecek. Fitre ve fidyeler, Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

AŞEVLERİ HİZMET VERECEK

İpek konuşmasını, “Ülke genelinde faaliyet gösteren Kızılay aşevleri, Ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ikramı ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek. Hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemeklerden sadece ihtiyaç sahipleri yararlanacak. Ayrıca aşevlerine gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumda olan yaşlı ve hastaların yemekleri Türk Kızılay tarafından özel sefer taslarında evlerine kadar götürülecek. Hayırseverler yaptıkları bağışlarla aşevlerinden daha fazla ihtiyaç sahibinin faydalanmasını sağlayabilecek” şeklinde sürdürdü.

KURBAN ETİ KONSERVELERİ DAĞITIMI 

İpek konuşmasının devamında bağış yöntemleri hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “Yurt içinde vekâlet sahipleri adına kesilen kurbanlardan elde edilen et konserveleri yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Üretilen et konserveleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı içerisinde, Türk Kızılay Şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK 

Türk Kızılay’ı Ramazan ayında destek vermek ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak isteyen hayırseverlerin pek çok seçeneği bulunuyor. Tüm operatörlerden 2868’e RAMAZAN yazıp SMS atarak 10 TL’lik, 1877’ye FITRE veya FIDYE yazarak 23 TL’Iik bağış yapılabilir. Ayrıca tüm bankalardaki Türk Kızılay hesabı aracılığıyla, internet üzerinden www.kizilay.org.tr adresinden, telefon ile 168 ücretsiz bağış ve iletişim hattı ve PTT üzerinden 2868 numaralı Türk Kızılay posta çeki ve Tüm Kızılay Şubelerinden bağış yapılmaktadır.” 

29 Nis 2019 - 11:39 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.