“Kınıyor ve uyarıyoruz, alışkanlık haline gelmesin”

Kocaeli Barosu Başkanı’nın gazeteci Engin Şahin’e yönelik sözleri, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafında kınadı. Yapılan açıklamada, “Kınıyor ve uyarıyoruz, alışkanlık haline gelmesin” diye uyarıda bulunuldu

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ederken Kocaeli Barosu’nun sessiz kalması büyük eleştirilere sebep olmuş, kocaelikoz.com Baro’nun sessizliğini kamuoyu ile paylaşmıştı 

Adli yıl açılışı töreninin Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılmasını bahane edecek adeta aslan kesilen Kocaeli Barosu’nun bu tutumuna bir eleştiri de gazeteci Engin Şahin’den geldi. Şahin, yazdığı köşe yazısında Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir’i eleştirdi. Eleştirilere tahammül edemeyen Candemir, makamının ağırlığı zerre kadar yakışmayan bir üslupla cevap verdi.

Kocaeli Barosu Başkanı Candemir’in bu sözlerine bir tepki de Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nden geldi. Cemiyet’ten yapılan açıklama şöyle;

“Gazetecilik, sadece bir durumu kelimelere ve fotoğraflara döküp haber yapıp bilgi verme işinden öte bir meslektir. Bu işin en önemli noktalarından biri de kuşkusuz köşe yazarlığıdır.

Köşe yazarları da bir kişiye küfür, hakaret ve benzeri bir tutumda bulunmamışsa her türlü olumlu veya olumsuz eleştiriyi yapma hakkına mesleği itibarı ile sahiptir.

Ne yazık ki dün En Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Engin Şahin’in, Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir’in Barış Pınarı Harekatıyla ilgili sessiz kaldığını iddia ettiği “Demirtaş’a destek verdi. Mehmetçik’e veremiyor” isimli köşe yazısının ardından Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir’in hakarete varan söylemlerini üzüntüyle takip ettik.

EN Kocaeli Gazetesi Engin Şahin’in herhangi bir hakaret içermeyen söz konusu köşe yazısının ardından meslektaşımızın haysiyetine ve şerefine Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir tarafından dil uzatılması son derece yakışıksız bir tutumdur.

Üç gün önce Memur Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık’ın gazetecilere karşı olan çirkin tutumu peşine de Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir’in terbiye sınırlarını aşan açıklaması başka soru işaretlerini beraberinde getirmiştir.

Bir gazeteciye bu kadar kolay hakaret edip ve şerefine dil uzatabilmek, telefonla gecenin bir vakti rahatsız etme cesaretini kendinde bulmak çok ciddi manada üzerine düşünülmesi gereken konulardır.

Bu noktada her siyasi ya da STK temsilcisi kim olursa olsun söylemlerinde daha dikkatli, kelimelerinde de seçici olmalıdır.

Böyle tatsız hadiselerin bir daha yaşanmamasını diliyor ve terbiye sınırlarını aşan açıklamaları sebebiyle Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir’i kınıyoruz.

Ve uyarıyoruz.

Gazetecilere karşı sergilenen bu nahoş tutumlar alışkanlık haline gelmesin, tekrarlanmasın!”

12 Eki 2019 - 13:47 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.